İYİ Partili Göçmez 'Malatya'da Köklü Çözüm Gerekiyor'

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez,

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez, Halk TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının konuğu oldu. 
Malatya'da depremden sonra yaralar sarıldı mı? sorusuna yanıt veren Göçmez, köklü çözüm gerektiğine işaret etti. 
Depremin ilk günden itibaren Malatya’nın ulusal mecrada yeterinde sesinin duyurulmadığını belirten İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez, Halk TV'de yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında sorunları anlatıp çözüm önerilerini açıkladı.

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez: "Malatya'da sanki üç-beş bina yıkılmış, Malatyalıların hiçbir sorunu yokmuş gibi bir hava yaratmaya çalışanlara karşı, Malatyalı hemşerilerimizin sesi olmaya, sorunlarını dile getirmeye ve çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğimizden hiçbir hemşehrimizin şüphesi olmasın" dedi. 
"HIZLI BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALKABİLİRİZ" 
Katıldığı TV programında konuşan Göçmez: "Tarihimiz burada enkaza dönüştü. Biz Malatya halkı olarak el birliği ile düştüğümüz yerden kalkacağız. Yerinde dönüşüm sağlayarak esnafımızın dükkânlarını hızlı bir şekilde inşa etmemiz gerekiyor. Kendilerine 500 bin TL'lik öz sermaye sağlayabilecek düşük faizli 2 yıl ödemesiz kredi sağlamamız gerekiyor. Malatya esnafının 6. Bölge Teşviklerinden sonuna kadar faydalanmasını sağlamamız lazım. Bu koordinasyonu sağlayabilirsek şehir olarak hızlı bir şekilde ayağa kalkabileceğimize inanıyorum" dedi. 

“LİYAKATSİZ KADROLARIN BAŞA GELDİĞİ BİR DÖNEMİ KALDIRMA ŞANSIMIZ YOK”
“Bu kadar bozuk, bu kadar yanlış, bu kadar liyakatsiz kadroların başa geldiği bir dönemi kaldırma şansımız yok” diyen Göçmez “Sınav yapıp mülakatla personel alıyorsunuz. 90 alan dışarda kalıyor, o zaman neden sınav yapıyorsunuz. Liyakat yok, iş bilen yok, beceri yok, başarı yok ancak sonuç bekliyorsunuz. AFAD ne oldu bizim için Afet oldu. Olası deprem anında Rahmetli hemşehrimiz Turgut Özal döneminde Afet evleri inşa edilmişti. Olası deprem öncesi hangi ilimizde iktidarın bu tarz projesi vardır mesela. Malatya’mızda yarın ne olacak endişesi var. Bu endişeyi ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Malatya’da her kesimin takdirini kazanmış, herkesin kucakladığı bir Mevlüt Aslanoğlu’nu kendime rol model alıyorum. Onun gibi Malatya’ya hizmet etmek istiyorum. Malatya’nın, Malatyalının milletvekili olmak, Malatya için savaşmak için geldim.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme