İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi

Malatya'da doktorlar, sağlık çalışanları ile engelliler İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi

(AA) - Malatya'da doktorlar, sağlık çalışanları ile engelliler İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi.
Kanal Boyu Caddesinden, Kerne Meydanına kadar "Hekimlerden İnsanlık Adına Sessiz Yürüyüş" etkinliğinde doktorlar, sağlık çalışanları ile engelliler yürüyüşte taşıdıkları pankartlarla İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti.
Kernek Meydanında basın açıklamasını okuyan Ahmet Selim Özkan, işgalci İsrail'in, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulmün 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaştığını belirtti.
Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliamın bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğine işaret eden Özkan, şöyle devam etti:
"İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledildi. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olundu. Hekimler olarak İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız."
Bu hafta "Sessiz Yürüyüş"ü, 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlediklerini belirten Özkan, "Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme