İş insanı Cavit Kılıç Hemşehrileri ile hasret giderdi.

Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri ziyaretçi akınına uğradı.

 İstanbul ve Erzurum'da yaşayan Erzurumluları bir araya getiren etkinlikte Erzurum'un tanıdık simaları da hazır bulundu.  İstanbul'da yaşayan sevilen İş insanı Cavit Kılıç Hemşehrileri ile bir araya gelerek hasret giderdi. 

Erzurum'u çok sevdiğini her platformda ve her ortamda söyleyen Cavit Kılıç, memlekete olan sevdası ve Dadaşlık kültürü hakkında görüşlerini başkaları ile paylaşmayı bir sosyal sorumluluk olarak görüyor. Kılıç bu durumu şöyle açıklıyor: '' Yıllardır İstanbul'da yaşıyorum.  Ama doğup büyüdüğüm topraklarla olan bağımı hiç bir zaman koparmadım.  Yalnızca metropol kentlerde değil, gittiğim her ortamda Erzurum kültürüne ait izler bırakmaya şehrimize ait bir deyimi söylenceyi bile yansıtmaya çalıştım.  Şehrimizin tanıtımına çokça katkı sağlayan bu tür etkinliklerde de mutlaka bulunup hemşehrilerimle buluşmaktan çok keyf alıyorum.

Tanıtım günlerinin hafta sonu'na denk gelmesi çok iyi oldu.  Çünkü şehir dışındaki Hemşehrilerimizde alana geldi. Her katmandan gelen insanla hasret gidererek yaşama dair, memlekete dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.  Biz Erzurumluyuz. Bizim ilkelerimiz, vicdanlarımız, arkadaşlıklarımız, dostluklarımız farklıdır.  İnanır mısınız İki günde yüzlerce Hemşehrimle alanda karşılaştım. Bu durum beni çok mutlu etti.  Onların üzüntülerini ve mutluluklarını dinlerken sanki sizde onu yaşıyorsunuz. İyi ki Çatlıyım. İyiki Erzurumluyum. '' dedi

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) tarafından, 6 Ekim perşembe günü İstanbul Maltepe sahil etkinlik alanında başlayan Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri, dolu dolu geçen dört günün ardından çekilen halaylarla sona erdi.

Gurbetteki Erzurumlular, etkinlik alanında standları gezerek hem alışveriş yaptı, hem de sevdikleriyle memleket hasreti giderdi. 
 

Bakmadan Geçme