İnsana İnsan Lazım

Bu haftaki konuğumuz Malatyalı iş adamı M. Hanifi ELÇİ.  İş adamı ELÇİ' nin açıklamalarını siz değerli okurlarımız için haber yaptık. KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ? M.Hanifi ELÇİ: '1966 Hekimhan kurşunlu doğumluyum. 1978 de Ankara'ya geldim. Ortaokulu Yozgat

Bu haftaki konuğumuz Malatyalı iş adamı M. Hanifi ELÇİ.  İş adamı ELÇİ’ nin açıklamalarını siz değerli okurlarımız için haber yaptık. KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ? M.Hanifi ELÇİ: “1966 Hekimhan kurşunlu doğumluyum. 1978 de Ankara’ya geldim. Ortaokulu Yozgat sorgunda bitirdim. Ortaokul mezunuyum. 2009-2012 yıllarındaTOBB’de delegeydim. 2004-2009 yılları arasında Anakara Ticaret Odası meclis üyesiydim. 9 yıl meclis üyeliği yaptım. Kendi işim olan toptan tekstil işi ile uğraşıyorum. İş yok piyasa çok durgun. 15 temmuz dan sonra iş dünyası bayağı kırıldı ve durgun. Türkiye daha önceki krizlerden bu kadar etkilenmemişti. Kendi çabalarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz.   KAÇ YILDIR TEKSTİL İŞİ İLE UĞRAŞIYORSUNUZ?

  1. Hanifi ELÇİ: 1980 yılından bu yana tekstil işiyle uğraşıyorum.1989 -2000 yılına kadar Türkiye’de gezmediğim il ilçe kalmadı. Toptan olarak Türkiye genelinde emniyet kantinleri köy hizmetleri, milli eğitim kantinlerine ürün satardım. Yaptığım bu sıcak satıştan karşılıklı olarak memnun kalırdık. Cüzi az para kazanırdım ama çok ürün satardım. Buda beni mutlu ederdi, ama şu anda öyle bir şey yok. Şuanda öyle kantinde alışverişte kalmadı. Sermayesine veya zararına satış yaparsan iş var. Yoksa yüzde 10 20 veya 30 para kazanayım devri öldü. 2 mağazam vardı şimdi bire düştü. Şuanda burada toptan satış yapıyorum.
HEKİMHAN BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
  1. Hanifi ELÇİ: Hekimhan Belediyesinin çalışmalarını şu anda fazla iyi görmüyorum ve duymuyorum. Başkan benim arkadaşım saygı duyduğum birisi. CHP li diye de öbür tarafa atmayayım. Büyükşehir’e bağlandığımız için belki onunda bilmediğimiz yapamadığı bir şeyler var. Ona’ da saygı duyarım. Örnek bizim köyün suyu patladığı zaman Malatya’yı arıyoruz.Sularımızı açmak için artık 2-3 gün sonramı gelip tamir ederler belli değil. Hekimhan Belediyesini aradığımız zaman, bize diyor ki Büyükşehir MASKİ bakıyor diyorlar. Köyde kanalizasyon yok, biz yazın kokunun içinde pisliğin içinde gitmek istemiyoruz. Güzelim yeşil köyümüze yazın gitmek istemiyoruz. Yazın köyün en güzel hali ama bizler koku ve pislikten dolayı gidemiyoruz. Kendi köyüm dururken ben başka yere gitmek istemem. Kendi köyümde yavan ekmek yerim ama yine de başka yere tatile gitmek istemem. MASKİ’ yi arayıp başkan yardımcılarıyla konuştum. MASKİ bunları biliyoruz ve İleriki dönemlerde bu sorunları çözeceklerini söylediler.
Siyasetteki arkadaşlarımız a veya b partisi diye ayrım yapanlar var. İnsanlar için önemli olan işin hızlı, güvenli ve nasıl yaptırabileceği önemlidir. İnsan insana lazım ırk lazım değil. Bir işin ehlini kim biliyorsa ona vermek gerekir. Ama bazı arkadaşlarımız bu solcuymuş, bu sağcıymış atın dışarıya mantığına sahip. Böyle bir şey olmaz. Önemli olan emrinde çalışan 500 kişiyi branşlarına ayırıp çalıştırmaktır. Onları sağcı solcu diye ayırmayacaksın. İnsanları kategorisine göre ayırıp çalıştıracaksın. Herkes haddini bilecek ve hakkını bilecek. Bu şekilde de çok az insan var.  Biri benim yeğenim biri benim yakınım derse bu işler olmaz. Başkan veya başkan yardımcısı veya üst düzeydeki insanlar ayrım yapmaması gerekmektedir. Ayrım olduğu zaman o iş yürümez. 4 Yıl TOBB’ da delegeydim Türkiye’nin her tarafında Çorum leblebisini, Kayseri pastırmasını, Edirne ciğerini, Hatay künefesini dağıtıp reklam yaptı. Bizim Malatya’da kimse getirip kayısı dağıtmadı. Malatya’da kayısı getirip dağıtsalardı Malatya’nın da güzel bir reklamı olurdu. Malatya’nın bütün yöresel ürünleri çok güzel, bunları değerlendirmek gerekir.     EVKUR YENİ MALATYASPOR HAKKINDA NELER SÖYLİYECEKSİNİZ?
  1. Hanifi ELÇİ: Evkur Yeni Malatyasporu iyi takip ediyorum. Çokta seviyorum. Bazen alacağı maçları alamıyor üzülüyoruz. Mağlup olduğu zaman kahroluyoruz. Beklenmedik puanlar kaybettiler. Puan kaybettikleri maçlarda ya futbolcuların, yada teknik heyetin hatası var. Kendi kalitesinin çok altında olan takımlara puan kaybettiler. Takıma herkesin sahip çıkması ve destek olması gerekir. Başarı ancak birlik ve beraberlikle gelir. Kimliği Malatyalı olan herkesi seviyorum. Ben milliyetçi bir insanım. Tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi. Haber &Foto: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme