İnönü Üniversitesinde Milli Teknoloji Hamlesi Paneli

İnönü Üniversitesi Siyasal Gelişim Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Milli Teknoloji Hamlesi paneli gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Siyasal Gelişim Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Milli Teknoloji Hamlesi paneli gerçekleştirildi.

Panelde T3 Vakfı Malatya Sorumlusu Şeyma İnceler, T3 Vakfı Bursiyeri Bayram Sarı ve Teknofest Finalisti Oğuzhan Işık Teknofest hakkında bilgi verdi.

Panele; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Rektör Danışmanı ve Teknokent Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahaddin Bakan, İnönü Üniversitesi Teknofest Koordinatörü Selim Toman ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar burada yaptığı konuşmada Malatya’da Teknofest’e olan ilginin artmasıyla birlikte bir farkındalık oluştuğunu söyledi.

Yeşilyurt Belediyesinin teknoloji yatırımları hakkında bilgi veren Mehmet Çınar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şu an Yeşilyurt Belediyesi bünyesinde Teknoloji Laboratuvarı kuruluyor. Bilgisayar programlama, robotik kodlama, yazılım gibi atölye çalışmalarımız var. Gençlere, yüksek teknolojinin öğretilmesi, bilgilendirilmesi, yüksek teknolojinin bir nebze olsun belki hafızalarında yer etmesi için de ciddi bir gayretimiz var.”

T3 Vakfı Malatya Sorumlusu Şeyma İnceler de öğrencilerin projelerini hayata geçirmek amacıyla T3 Girişim Merkezi’nin kurulduğunu dile getirerek, bu merkezden her öğrencinin faydalanabileceği vurguladı.

“Dene Yap” atölyeleri hakkında öğrencilere bilgi veren Şeyma İnceler, “Dene Yap atölyesi, her yaş grubundan öğrencinin katılabileceği bir alan. Projenizde cihazlara ihtiyaç duymanız halinde atölyelerimiz kullanımınıza açık. Yeter ki sizler insanlık için faydalı ürünler çıkarın. Biz size her zaman destek oluruz.” dedi.

İnceler, ayrıca Teknofest’te ödülün 30 milyon TL olduğunu ve 13 milyon TL de takım malzeme desteği sağlandığını belirterek finale kalan yarışmacıların yol, yemek ve konaklama masraflarının karşılandığının altını çizdi.

“Medikal Akıllı Termos” projesi ile Teknofest 2022’de finale kalan Teknofest Finalisti Oğuzhan Işık ise tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. T3 Vakfı Bursiyeri Bayram Sarı da Türk Havacılık tarihi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Soru-cevap bölümünün ardından panelde İnönü Üniversitesi Teknofest Koordinatörlüğünce Mart 2023’teki Teknofest finaline götürülmek üzere 10 kişi çekilişle belirlendi.

Bakmadan Geçme