İnönü Üniversitesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Arasında İşletme Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

İnönü Üniversitesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında İşletme Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İnönü Üniversitesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında İşletme Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Yürürlük süresi bakımından 29 ayı kapsayan sözleşmede İnönü Üniversitesindeki sağlık çalışanlarının iş güvenceleri, çalışma koşulları, sosyal yardım ödemeleri ve özlük hakları daha iyi hale getirilmekle beraber ücret zamları ile ikramiye ve ek mesai ödemelerinde 2023-2024 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ve Esasları’nın aynen uygulanacağı belirtildi. 

Rektörlük makamında gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy’un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. Nusret Akpolat, Genel Sekreter Mustafa Gezer, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran ve sendikanın Malatya şube temsilcileri katıldı. 

“Çalışanlarımızın Şartlarını İyileştirmek İçin Her Türlü Çabayı Gösteriyoruz” 

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin kendi bünyesindeki sağlık çalışanlarının çalışma ve ücret koşullarını iyileştirmek için her türlü çabayı gösterdiğini ifade etti. Bu sözleşme kapsamında gerçekleşecek ödeme artışının ayrım gözetmeksizin tüm çalışanları kapsadığını belirten Rektör Kızılay, süreç içerisinde iyileştirmelerin çok daha iyi düzeyde gerçekleştirileceğine inandığını kaydetti. Maaş promosyon ödemeleri konusunda ayrım gözetmeksizin tüm üniversite çalışanlarının en üst limitten faydalanacağı bir çalışma içerisinde olduklarını da sözlerine ekleyen Rektör Kızılay, yeni toplu iş sözleşmesinin sözleşmenin tüm taraflarına hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını sonlandırdı. 

“Bu Sözleşmede Kapsayıcılığa Özellikle Önem Verdik” 

“Bu sözleşmenin üniversitemize, sendikamıza ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, sözleşmede kapsayıcılığa özellikle önem verdiklerini ifade etti. Süreç içerisinde sözleşmenin tarafları arasında karşılıklı iyi niyet esasında hem çalışanlar hem de üniversite lehine bir mutabakat sağlandığını belirten Başkan Toy, imzalanan bu sözleşmenin kamu çerçeve protokolüne atıfla önemli kazanımlar ihtiva ettiğini dile getirdi. Bu sözleşmeyi diğer üniversitelerle yapacakları toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde örnek göstereceklerini belirten Başkan Toy, ilerleyen dönemlerde ise daha büyük kazanımları içeren sözleşmelerin yapılacağına inandığını kaydetti. Başkan Toy son olarak sözleşmenin bu aşamaya getirilmesi sürecinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay nezdinde tüm üniversite heyetine teşekkür ederek sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. 

Konuşmaların akabinde sözleşme, İnönü Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası adına ise Genel Başkan Hakan Toy tarafından imzalandı. Program karşılıklı çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

Bakmadan Geçme