Hakan Burak Gül Oldu MİSK Malatya İl Başkanı Oldu

Türkiye'de Sendikacılık tarihine bir dönem damgasını vuran MİSK (Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu) yeniden kurularak faaliyetlerine hızlı başladı.

23 Haziran 1970 tarihinde Kurucu Genel Başkan Merhum Ömer Faruk Akıncı tarafından kurulan MİSK (Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu); 384 bin üyesi ile Milliyetçi İşçilerin hakları konusunda Türk Sendikacılık tarihine bir dönem damgasını vurmuştu.

12 Eylül 1980 ihtilali ile başta MİSK’in Merhum Genel Başkanı Ömer Faruk Akıncı olmak üzere tüm MİSK yöneticileri tutuklanıp yıllarca zindanlarında tutularak işkence görmüş, idamla yargılanmışlardı. O dönemde Malatya İl Başkanlığı’nı Fahri Samanlı’nın ( MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’nın merhum amcası) yürüttüğü Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu; ‘Dik Baş, Tok Karın, Mutlu Yarın’ sloganı ile faaliyetlerine kaldığı yerden devam etme kararı aldı.

2021 yılında MİSK Genel Başkanı Tuncay Şaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yeni yapılanmaya gidilerek, Türkiye çapında teşkilatlandırma çalışmalarına başlandı. MİSK’in kurucusu Merhum Genel Başkan Ömer Faruk Akıncı’nın oğlu Mustafa Bilgehan Akıncı’nın da Genel Başkan Başdanışmanı olarak atandığı konfederasyon bünyesinde; birçok bölge ve il başkanlığı atamaları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.   

MİSK MALATYA İL BAŞKANI HAKAN BURAK GÜL KİMDİR

Atamasının ardından yeni görevini duyuran ve kendisini tanıtan MİSK Malatya İl Başkanı Hakan Burak Gül’ün açıklamaları şöyle;

“ Ben Hakan Burak Gül, 14.08.1978 tarihinde Malatya doğdum, Malatyalıyım. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimimi Malatya’da tamamladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Lise döneminde müdahil olduğum Ülkü Ocakları’nda iki yıl okul başkanlığı görevinde bulundum. İlerleyen dönemlerde Ülkü Ocakları Malatya İl Yönetiminde görev aldım ve Ülkü Ocakları bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Hilal'de görev yaptım.

2005 Yılında MSB ANT bünyesinde, Erzincan'da işçi olarak göreve başladım. 2007-2010 yılları arasında Türk Harb-İş Sendikası yönetimlerinde görev aldım. 2009 yılında baş teknisyenliğe terfi ettim ve 2015 yılından günümüze değin Malatya'da baş teknisyen olarak görevime devam etmekteyim.

2018 yılında faaliyete geçirdiğimiz TÜRKAV Malatya İl Başkanlığı’nda; Basın Yayın ve Sosyal Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etmekteyim.

MİSK Genel Başkanımız Sayın Tuncay Şaş’ın takdirleri; MHP Malatya Milletvekilimiz Sayın Mehmet Fendoğlu, MHP Malatya İl Başkanımız Sayın Mesut Samanlı ve TÜRKAV Malatya İl Başkanımız Sayın Muhsin Yiğit’in referans ve yönlendirmeleriyle MİSK Malatya İl Başkanlığı’na atanmış bulunmaktayım.

Öncelikli olarak belirtmek isterim ki; ilk iş olarak Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun Malatya’daki teşkilatlanmasını ivedi ile tamamlayacak ve faaliyetlerimizi aksatmadan yürüteceğiz.

Görevimiz boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan Milliyetçi - Ülkücü dostlarımızla birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.

Tüm bu kadrolarımızı bir araya getirerek; birlik ve beraberlikten doğacak gücümüzü yine Ülkücü Camia’ya hizmet amacı ile kullanacağız.”

 

Bakmadan Geçme