Hafriyatçılar İhalenin iptalini istiyorlar…

6 Şubat depremi sonrası, Malatya'da yıkım ve hafriyat işleri yapan şirketler Valiliğin ve Çevre Şehircilik İl Müdürünün yapmış olduğu ihalenin iptalini istediler.

6 Şubat depremi sonrası, Malatya’da yıkım ve hafriyat işleri yapan şirketler Valiliğin ve Çevre Şehircilik İl Müdürünün yapmış olduğu ihalenin iptalini istediler.
Geçtiğimiz günlerde tekrar Yıkım ve hafriyat için ihale gerçekleştirildi. Bir çok hafriyatçı esnaf haber sitemizi arayarak ihalenin Ankara, Urfa ve Sivas illerindeki şirketlere usulsüz bir şekilde ihale yapılarak alelacele verildiği iddiasında bulundular.
İhale günü Malatya’daki hafriyat şirketlerine sabah 10,00’da gerçekleşen ihale için 1 saat öncesinden haber verildiği, dosyanın hazırlanması için 1 hafta öncesinden ihale gününün haber verilmesi gerektiğini savundular.
Yikop ve Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün ihale gününün 1 saat öncesinden haber verildiği ihalenin iptali için gerekli yerlere gittiklerini , verilen cevabın ise, bir dahaki ihalelerin bizlere verileceğini söyleyerek 200’e yakın hafriyatçı şirketleri ile adeta dalga geçtiklerini açıkladılar.
Konu hakkında Malatya’nın şirketlerine neden ihale için haber verilmediğini anlayamadıklarını dile getiren şirketler, “ Bizlerde  devletimize vergi veriyoruz. Malatya’da yaşıyoruz. Deprem sonrası en çok ihtiyacımız olan işleri neden Malatya firmalarına vermiyorlar şeklinde  yıkım hafriyat firmalarının da tepkisine neden oldu. Adeta isyan eden firmalar, koordinasyonsuzluktan şikâyetçi olarak, ilgilileri göreve davet ettiler. Buradaki insanlar zaten depremde zarar gördüler. Bugün hangi işi yaparsak yapalım öncelikle yerel firmaların desteklenmesini istiyoruz. Yerel firmalar desteklenirse buradaki firmalar Malatya’ya yatırım yaparlar. Dışarıdaki insanlar gelip, buradan parasını alır gidip kendi memleketine yatırımını yapar. Zaten Malatyalı herkes depremlerden dolayı mağduriyet yaşadılar. Yerel firmalar burada biraz daha az destekleniyor. İş yönünden yerel firmaların hızlı bir şekilde desteklenmesini istiyoruz.” dediler
 

Bakmadan Geçme