• Haberler
  • Malatya
  • 'Hacivat ve Karagöz de Kim?' Konulu Söyleşi Düzenlendi

'Hacivat ve Karagöz de Kim?' Konulu Söyleşi Düzenlendi

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından Gönüllülük Çalışmaları programı kapsamında 'Hacivat ve Karagöz de Kim?

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından Gönüllülük Çalışmaları programı kapsamında “Hacivat ve Karagöz de Kim?” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

İİBF’de yapılan söyleşiye Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Kukla, Hacivat-Karagöz Sanatçısı Mehmet Ali Karataş konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşide ilk olarak konuşan İİBF  Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Mehmet Ali Karataş’ın özgeçmişi hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Mehmet Ali Karataş’ın Gönüllülük Çalışmalarına önemli katkılar sunacağını söyleyen Dekan Prof. Dr. Gökhan Tuncel “Geleneksel Oyun Sanatları Ustası Mehmet Ali Karataş’ı 2000’li yılların başından itibaren tanıyorum. Gönüllülük çalışmalarının bir insana ne katacağını, gönüllülük çalışmalar üzerinden de bir insanın topluma ne katacağını, toplumun kültürel yönüne nasıl etki edeceğini takip eden birisiyim. Sanatçı ruhlu ve sanata emek verenlere de saygı duyuyorum. Bizlerin yapamayacağı birçok şeyi yapıyorlar.” dedi.  

Dekan Tuncel’in ardından konuşan Mehmet Ali Karataş, 30 yıla yakın süredir tiyatroyla uğraştığını ve uzun yıllardır geleneksel Türk tiyatrosu üzerine çalışmalar yaptığını ifade etti.

Hacivat ve Karagöz üzerine oyunlar yazdığını belirten Karataş, bu sanatı yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tiyatro ve kukla sanatının kendisine verdiği mutluluğu anlatan Karataş “Tiyatroyu bilmeyen çocuklar var. Kostümümü giydiğim zaman büyük bir zevk ve mutlulukla giyiyorum. Çocukların gözündeki o anki ışıltıyı anlatamam. Yaşamanız lazım.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Kukla, Hacivat-Karagöz Sanatçısı Mehmet Ali Karataş,  Hacivat ile Karagöz ve kukla gösterisi gerçekleştirdi.

Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme