Gürkan: Malatya'nın her noktasında şantiyelerimiz var

Büyükşehir Belediyesi Abdulkadir Eriş Caddesini Baştan Sona Yeniledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir ile birlikte Abdulkadir Eriş Caddesindeki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. 
Demir: Caddemizde emniyetli bir trafik akışı sağlanacak
Anayurt Bulvarı ile birlikte Abdulkadir Eriş Caddesinin trafik yoğunluğunun da arttığını belirten Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Hakan Demir, “Önceki yıllarda Kömür Tevzi yolu olarak bilinen Abdulkadir Eriş Caddemiz Anayurt Bulvarımızın açılması ile birlikte trafik akışında yoğunluk yaşanmaya başladı. Önceki yıllarda açılan yolumuz fiziki olarak tahribata uğramış ve bozulmuştu. Vatandaşlarımızın ve muhtarımızın uzun süredir bu yolumuzun yenilenmesi için talepleri vardı. Sayın Başkanımızın talimatları doğrultusunda caddemizdeki çalışmaları başlattık. Çalışmalarımızın ilk aşaması olan Binder tabakasını yenileme çalışmalarını başlattık. Akabinde aşınma tabakasını yapacağız. Bu bölgede daha önceden akıllı kavşak çalışmasını gerçekleştirmiştik. Daha konforlu ve emniyetli bir trafik akışı sağlayacak şekilde yolumuzu düzenleyeceğiz” dedi. 
Okyay: Vatandaşlarımızın talepleri karşılanmış oldu
Malatya’nın her noktasında Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalıştığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ise, “Malatya’nın her noktasında Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi, Ulaşım ve Fen İşleri Dairesi olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Abdulkadir Eriş Caddemizde de vatandaşlarımızın talepleri vardı. Bu bölgemizde akıllı kavşak çalışması gerçekleştirdik. Anayurt Bulvarıyla birleşen bu yolumuz çevreyolunun da yükünü almaktadır. Trafik güvenliğinin sağlanması açısından da gerekli çalışmaları yapmaktayız. Freze ve asfalt çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. 
Atabey: Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum
Caddelerinin gerçekten asfalta ihtiyacı olduğunu belirten İnönü Mahalle Muhtarı Gazi Atabey’de, “Abdulkadir Eriş Caddemiz 1200 metre uzunluğunda gerçekten asfalta ihtiyacı vardı. Sayın Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ekibine çok teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun. Yağmur yağdığı zaman caddemizde çok sıkıntılar yaşıyorduk. Bu sıkıntılardan bizleri kurtaran Başkanıma ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
Gürkan: Malatya’nın her noktasında şantiyelerimiz var
Malatya’nın her noktasında Büyükşehir Belediyesinin şantiyelerinin olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz Malatya’nın her noktasında yaklaşık 100 şantiyeyle hizmet üreten bir daire başkanlığımız. Aynı şekilde MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve diğer birimlerimizin ekipleri bulunmakta. Malatya’nın her noktasında Büyükşehir Belediyemizin şantiyeleri var. Malatya dört bir yandan bir tarafta çevre düzenleme çalışmaları, yeşil alan miktarının artırılması, çocuk parklarının yapılması, semt sahalarının yapılması, okul bahçelerinde spor sahalarının yapılması ile birlikte diğer tarafta da altyapı, üstyapı ve arıtma tesisleri yapılırken Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız da yaklaşık 100 merkezde asfalt çalışmalarını yürütüyorlar. 13 ilçemizin hemen hemen bütün mahallelerinde çalışmalar yürütülürken şehir merkezinde de çalışmalar yürütmekte. Abdulkadir Eriş Caddemiz aynı zamanda Çevreyoluna paralel bir caddemiz. Tek arterli bir Malatya vardı, Doğu-Batı aksında. Göreve geldikten sonra trafik ve ulaşım noktasındaki sıkıntıların biran evvel giderilmesi noktasında gerekli çalışmaları başlattık. Bu çalışmalarımız doğrultusunda alternatif yolların açılması için çalışmalar başlattık. Anayurt Bulvarı, Danişment Gazi Bulvarı, Alp Er Tunga Bulvarı ile birlikte Kuzey-Güney Kuşak Yolları ve Kuzey Çevre Yolu ile yeni arter yollar geliştirdik. Anayurt Bulvarı Abdulkadir Eriş Caddemiz ile Sanayi girişine kadar gelmekte ve buradan da Battalgazi kavşağına bağlanması noktasında çalışmalarımız devam ediyor. 
Özellikle bir taraftan asfalt yenileme ve şehri güzelleştirme çalışmalarımız devam ederken diğer taraftan da yeni yol açma noktasında da yoğun bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Asfalt çalışmalarını yürüten ekibimize teşekkür ediyorum. Bugün Malatya’nın her köşesinde çalışmaların olduğunu, şantiyelerin kurulduğunu ve insanlarımıza hizmet vermek için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını görüyoruz. Gece gündüz demeden 40 derece sıcaklıkta yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu çalışmalardan dolayı ekiplerimize teşekkür ediyor, yapılan bu çalışmaların da mahalle muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme