Gürkan Japonya'da

Japonya'ya giden Başkan Selahattin Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında işbirliği sağlandığını ve Malatya'da yürütülen projeler için kaynak bulunduğunu müjdeledi.

Malatya için önem arz eden Atık Yönetimi Kirlilik Kontrolü ve Afet Yönetimi Müdahalesi için Kapasitesinin Artırılması Projelerine kaynak bulmak için Japonya’ya giden Başkan Selahattin Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında işbirliği sağlandığını ve Malatya’da yürütülen projeler için kaynak bulunduğunu müjdeledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği aracılığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) görüşmeleri için Japonya’ya gitti.

Kuzey kuşak yolu alt ve üs yapı işleri, İş makinaları alımı, MASKİ arıtma istasyonu projesi, Kırsal bölge su depoları ve sondaj projeleri ve kent merkezinde isale hatlarının yapımı projeleri için Japonya’da temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile işbirliği sağlandığını sosyal medya hesabından müjdeledi. Başkan Gürkan açıklamasında, ”Türkiye Belediyeler Birliği ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı arasında imzalanacak işbirliği projesi kapsamında Japonya’dayız. Atık Yönetimi Kirlilik Kontrolü ve Afet Yönetimi Müdahalesi için Kapasitesinin Artırılması Projesi ülkemize ve belediyelerimize hayırlı olsun.” Dedi.

KUZEY KUŞAK YOLU ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES OLACAK

Yol medeniyettir düsturuyla hareket eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Doğu-Batı aksında yaşanan yapılaşmalar neticesinde hem şehir içi ulaşımında hem de şehirlerarası ulaşımda yetersiz kalan çevreyoluna alternatif olacak yeni yolların açılması için çalışmalar başlatarak Malatya trafiğini rahatlatıyor.

Şehri kuzeyden çevreleyen, doğuyu batıya bağlayan 20 kilometre uzunluğundaki kuşak yolu 2 gidiş, 2 geliş şeklinde 4 şeritli olması planlanıyor. Kamulaştırma maliyeti ve yol yapım işi Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kuzey Kuşak Yolu’nda 28 menfez, 3 köprü bulunuyor. Yüksek yapım maliyetleri içeren projenin 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanırken, JICA ile yapılan işbirliği ile maliyetlere kaynak bulunmuş oldu.

İŞ MAKİNESİ PARKI GENİŞLETİLECEK

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kiralık araçların yerine son dönemde 500’e yakınış makinası, otobüs, itfaiye, otomobil başta olmak üzere hizmet araçlarının Belediye bünyesine geçişi sağlanmıştı. Olası bir afet durumuna yakın Büyükşehir Belediyesinin İş Makinesi filosunu genişletme çalışmaları ise JICA işbirliği ile ilerleyecek. Kent genelinde Afet Yönetimi Müdahalesi için Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında yeni iş makinelerinin yıl sonuna doğru devreye konulması planlanıyor.

13 İLÇEYE ARITMA İSTASYONU

Çevre ve insan sağlığını önemseyen Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçeye atık su arıtma tesisi inşa ediyor. Çoğu ilçede bu proje tamamlanmış ve tesisiler faaliyete geçmişti ancak, bazı ilçelerde temel atmalar yeni yapılmıştı. MASKİ tarafından yürütülen bu projelere kaynak bulmak için Japonya’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Atık Yönetimi Kirlilik Kontrolü projesi ile arıtma tesislerine kaynak bulunduğunu duyurdu. Projelere kaynak bulunması ile birlikte Malatya’nın tarihinde görülmeyen altyapı hizmet 2024 yılı başında hayat bulmuş olacak.

SUYU OLMAYAN YER KALMAYACAK!

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın 2019 seçimlerindeki vaatleri arasında yer alan “Susuz yer kalmayacak” sözü yılsonuna kadar gerçek olacak. Kent genelinde bulunan 718 mahallede altyapı yapı çalışmalarını büyük ölçekte tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Kırsal bölge su depoları ve sondaj çalışmaları için gerekli kaynağı JICA ’da buldu. MASKİ tarafından yürütülen projelerin büyük bir kısmı tamamlanmışken eksik kalan kısımlar oluşturulan yeni kaynak ile birlikte yılsonuna kadar tamamlanmış olacak. Kent merkezinde isale hatlarının tamamlanması ve üçüncü kaptaj projesinin hayata geçirilmesi yine 2024 yılının ilk aylarına kadar tamamlanmış olacak.

Bakmadan Geçme