Gürkan'ın Sözleri yine çarpıtıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bir mahalle toplantısındaki konuşmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelişi öncesi sözleri cımbızla çekilerek olay yaratılmaya çalışılıyor.

Hanımın çiftliği mahallesinde dost meclisinde yapılan muhabbette Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın bir ayeti açıklarken çekilen videoda , görüntünün başı kesilerek, sanki Gürkan'ın Malatyalıları azdığı için bu felaketlerin başına geldiğini söylediği ima edilmekte.

Oysaki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Videoda dost meclisi sohbetinde çekilen görüntüler gerçeği yansıtmamakla birlikte konuşma metninin aynısını sizlerle paylaşıyoruz. Bu dönemde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın linç edilme operasyonu karşısında bazı kesimler tarafından sözleri çarptırılması vatandaşlar tarafından da ilgi görmemekte.

Depremin ilk gününden bu yana sahada depremzedelerin yanında olan Gürkan, Sözlerinin çaprtırılması konusunda vatandaşlarında kaale almadığı görülmekte.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yapmış olduğu açıklamada olumsuz hiçbir durum söz konusu değildir. Bilimsel olarak Naci Görür  hocamıza hak vermekle birlikte Kuran-ı Kerim’den bir sure ile konuşmasına devam etmiştir. Konuşmanın tamımını izlerseniz aynı kanıya varırsınız

İşte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın çarptırılan sözleri;

Bende bilim adamıyım, bende öğretmenim. Naci Görür hocamız var. Tabii deprem fay hatları var bu bilimsel olarak böyledir ama Cenabı Allah’ın Kuranı Kerim’de ayetlerde insanlara nasihatleri vardır. İnsanoğlu ne zaman azmışsa, buna benzer felaketlerle karşı karşıya kalmıştır. Onun için biz kendi durumumuzu düzeltmedikçe, Allah bizim durumumuzu düzeltmez. Böyle bir ayeti kerime vardır; ‘Bir millet kendi durumunu düzeltmedikçe, Allah o milletin durumunu düzeltmez.’ Önce biz kendimiz düzelteceğiz. 
Bizim vatandaşımız çok kadirşinas vatandaştır. Ben vatandaşımızdan en ufak böyle şeyler görmedim. Böyle hadisede bin değil on bin kişiden biri çıkıyor. O da iyilerin kıymetini bilmek için bir iki adamda çıkacak. Onları da normal görüyorum. 


Ra’d Suresi 11. Ayet 
“Bir topluluk kendi durumlarını değiştirmedikçe Allâh onların durumlarını değiştirmez. Allâh bir kavme kötülük istedi mi artık onu geri çevirecek yoktur. Zaten onların, O'ndan başka koruyucuları da yoktur.”

Bakmadan Geçme