Gürkan, Büyükşehir Meclisinde yaptığı konuşmada esti, gürledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Meclisinde yaptığı konuşmada esti, gürledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Meclisinde yaptığı konuşmada esti, gürledi… Malatya’da bir kesimin yapılan hizmetleri çarpıttığını ve Büyükşehir Belediyesi üzerinden çıkarlar sağlamaya çalıştığını söyleyen Başkan Gürkan, “Trol” benzetmesinde bulunarak,” Kırkımız geçsin, sonra bir basın açıklaması yapacağım” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Selahattin Gürkan’ın katılımı ile bugün gerçekleştirdi. Oturuma başkanlık eden Başkan Gürkan, ilk olarak bir açıklama yaptı.

Geçmiş dönemlerde meclis toplantılarındaki konuşmalarını çıkaran Başkan Gürkan, ”6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli biri Pazarcık, diğeri Elbistan olmak üzere 9 saat arayla iki büyük deprem, iki büyük felaket geçirdik. Depremin büyüklüğü ile şiddeti ile orantısı yer yürüzü ile alakalıdır. Depremin büyüklüğü 7,7 ve 7,6 olabilir ama hissedilen 9’un üzerinde.  Yüzyıllardır görülmeyen felaketi Malatya ile birlikte 11 il 14 milyon insan 114 milyon kilometrekarelik alanda olanlar direk etkilendi.  Burada bizim çıkaracağımız derslerin olduğu kanaatindeyim. Ben geçmişteki bütün meclis konuşmalarımın hepsinin özetini burada çıkardım. Biz bunların hepsini tek tek söyledik. Yapı Denetimin kontrol edilmesi, beton santrallerinin kontrol edilmesini, jeolojik etütlerin kontrol edilmesini, zemin etütlerinin iyi yapılmasını, ada bazlı düzenlemenin yapılmadığı gibi konularda söylemediğimiz hiç bir şey yok. Kırkımız geçsin, sonra bir basın açıklaması yapacağım.” Dedi.

KALACAK YERİMİZ OLMAYACAKTI!

Belediye Başkanlığı döneminde yaptıkları tesislerden ve toplanma alanlarından bahseden Başkan Gürkan, bu alanların önemini vurgulayarak, ”Şimdi düşünüyorum burada kendimizi övme manasında bir pay çıkarmak da istemiyorum ama doğruyu da söylemek durumundayız.  Biz Battalgazi Belediyesi binasını yapmamış olsaydık, o meydanı yapmamış olsaydık, millet meydanını yapmamış olsaydık, kütüphaneyi yapmamış olsaydık, askeri kışlayı yaparak o bölgenin etrafını açmamış olsaydık, kernek parkını, 100.yıl Parkını yapmamış olsaydık, Eski Belediyenin yerini imara açmış olsaydık, lisanslı depoyu yapmamış olsaydık, spor salonunu, fuar alanını, inderesi parkındaki konutları yapmamış olsaydık, DSİ, Yaşam Merkezi, Engelli Merkezi gibi tesisleri yamamış olsaydık Malatya’daki depremi tasavvur edin arkadaşlar. Kaçacak yeriniz olmayacak, yol olmayacak.” Diye konuştu.

BİR MECLİS ÜYEM, BİR PERSONELİM MAHKEME KAPISI GÖRMEDİ

Daha önceki görevlerinde ve şimdi de yasal noktada sorun yaşamadıklarını ifade eden Başkan Gürkan, ”Bizim söylediklerimiz binlerce kitabın özetidir. Lisede 2 binin üzerinde kitap okuyarak buraya geldim. Daha önce meclisteki konuşmalarımızda bunları söylerken ben sizlerin zarar görmesini istemiyorum. Bir dernekte çalışan adam gitmiş mahkemelerde sürünüyor. Ama ben o zamanki deyimimle 16 yıldır Belediye Başkanıyım daha benim bir meclis üyem, bir personelim mahkeme kapısının önünden geçmedi dedim. Şimdi de 20 sene oldu. Meclis tutanaklarında demişim ki; İŞKUR’da C demirbaşını incelerken 367’inci sayfa olmadığı için biz oranın hesabını verdik dedim.  Biz denetim görmüyoruz arkadaşlar. Ben devlette müfettişlik yaptım, ilçe müdürlüğü yaptım, denetim görmüyoruz. Bizim personel için de diyorum. Hiçbirimiz denetim görmüyoruz. Bu bir denetime geldiği zaman bunun bedelini şu veya bu şekilde ağır öderiz. Denetim gelmeyince de cenabı Allah’ın denetimi gelir, daha ağır şekilde bedeller öderiz.” Sözlerini kullandı.

 

“BUNDAN SONRA HATA YAPILMAMASI LAZIM”

Meclis üyelerine ve İlçe Belediye Başkanlarına seslenen Başkan Gürkan, ”Belediyemize ait olan tüm araç ve gereçlerimizi, çadırlarımızı ve tüm imkanlarımızı seferber ettik.  Yaralarımızı sarmak için el birliği ile çalışıp gayret ettik. Ama bundan sona bu hataların yapılmaması noktasında çok dikkat olmamız ve titizlik göstermemiz lazım.  Özellikle söylüyorum. Parklara ticari alanlar yapılmasın. Onların da büyük bir ekseriyetini ilk gün yasal zorunluluğa gelmeden yıkılmasında fayda var.  O parkla olmasaydı toplanacak yer bulamazdık. İlk gün 800 bin kişi sokaktaydı. Belediyeler olarak o alanları oluşturmuşuz.  Yaptığımız Lisanslı depo ve Kayısı Ticaret Merkezi olmasa Kızılay falan ortada olmaz. Şuanda burada deprem adına yapılan her türlü iş ve işleyişin içerisinde biz varız.  Ekmek ve Yemek Fabrikasını yaparken ne dedim? Yarın bir afet olur,  biz orada günlük 2 milyon ekmek çıkaracağız. Günlük 2 milyon yemek çıkaracağız dedik. Bugün, yarın diye diye geciktirdiler. Şuanda faaliyete geçti. Arkadaşlar bazı şeyler gelmeden bunu hazırlamamız lazım.” Dedi.

MEMLEKETTE TROL EKİBİ VAR!

Malatya’da yapılan hizmetleri çarptırmak isteyen belli bir kesimin olduğunu belirten ve “Trol” benzetmesi yapan Başkan Gürkan, ”Bu memlekette bir Trol ekibi var. Bunların gözünün yaşına bakmayacağım. Şimdi yön değiştirmek için, menfaatlerini daim ve devam ettirmek için, bunların hepsi devlet istihbaratında da var. Deve kuşu gibi kafamızı kuma koyuyoruz zannetmeyin. Şimdi biz koordinasyonda dediler ki ekmeği bir, iki büfede paralı edin ki millet alışsın, diğer yerler de açsın. Üç, dört gün de teyit ettim Vali beye. Sayın Valim bunun için erken diye. Yap işte vatandaşı teşvik edelim. Bir büfede açtık. 500 lira birinden para almışlar, 750 lira birinden para almışlar. Otobüste de bir, iki hattı paralı edin dediler. Bir yaygara, efendim ekmek para ile satılır mı? Kim ekmeği parayla almış? Kim otobüse ücretli binmiş? Günlük 210 bin tane ekmek üretildi. Kızılay’ınkini de biz üretiyoruz, hepsini biz üretiyoruz. Buradaki yemeklerin hepsini de, o hayır kurumlarına giden yemekleri de biz üretiyoruz. Bunları tek tek söyleyeceğim. Şimdi kibarlık ediyorum. Şuanda koordinasyon noktasında birlik olmuş ikinci bir vilayet yoktur. Haber Türk’teki bir programda özellikle cenaze ile ilgili bir hususu eleştirdiler. Vay bununla mı övünüyorsun. Cenaze devletin birinci görevidir. Bunlar cenaze hükmünü bilmedikleri için, devletin birinci görevi ceset bütünlüğü içerisinde, inançları ölçüsünde o cenazeyi ailesinin refakatinde defnedilmesidir.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar 18
Sadık Işık 19 Mart 2023 14:29

Selahattin gider,Bahattin'i getirirsiniz. Zihniyeti değiştirmeye var mısınız?YOK Bizden olsun yeter dedikçe daha çok bedel öderiz. A K I L L A N I N Lütfen!!!

Lale 18 Mart 2023 07:53

Orada olucaz gömdüğümüz insanlarımızın ahları ile birlikte. Terkedilmiş,yanlız bırakılmış olarak.

Volkan 18 Mart 2023 01:59

Yeni yapılan binalara oturma iznini kim verdi hiç mi denetim yapmadiniz önceden haberli yapı denetimimi olur.malstya sizin sayenizde bitti şimdi kına yakın bu dünyada değilse öbür dünyada bunlarin hesabını vereceksiniz.12 13 katlı rant için bu binalara izin verenler içiniz rahat mi huzurlumusuz

Hüseyin 18 Mart 2023 00:17

Bir müsibet bin nasıhattan iyidir. Ama bizim yöneticilerimiz ders almıyor 2020 1/24 Elazığ Malatya depremi hangi dersi aldık sağır sultanında duydugu daha büyük depremin habercisi oldugu nu yerel yöneticiler hangi kentsel dönüşümü yaptı. Anca büyük puntolarla isimleri başkan olduğu belediyeden daha büyük reklam bilbort la edebiyat yaptınız. Önceki gün bir haberde yerinde kentsel dönüşüm istiyorum diye bir haber çıktı başkan sizi bu düşünceye,fikre iten nedir. Bu bozuk zeminde yapılaşmadan dolayı verdiğimiz mal ve can kaybı yetmezmi fuzüli, İnönü, cevreyolu çavuşoglu tüccarpazarı yenicamii cıvarında Söğütlü cami kışla caddesindeki binaların altında santrafüjle dışarıya akıtılan su sıze birey hatırlatmıyormu buralara nasıl yeni bina yapacaksınız. Bu depremi fırsata cevirmek gelecek nesillerimizi depremde korumak sizin elinizde. Yıllarca cevre yolunu şehrin dışına taşımaya karşı çıkan garimülk, dükkan sahibleri Malatyanın gelişimine engel olan zihniyet galiba sizede sirayet etmiş. Tabi çarşıda hanlar hamamlar, dükkan mülküyet sahipleri zarar etmesin nasıl olsa yenisini yaparlar şehir merkezini taşımazsanız. Başkan bu binyılda bir gelir şehri sağlam zemine taşımak modern mimarisi ile peyzaj ile geniş yolları ile on yılda tekrar ayağa kalkarız çocuklarımıza güzel alt yapısı ile bir şehir bırakabiliriz. Yeterki zenginlerin dümen suyuna girme bu şehrin menfaatı herşeyden, herkesten üstün gelir

Onur 17 Mart 2023 23:43

Adam da utanma duygusu da yok...Şehir yok olmuş.Kaçacak yeri biz yaptık diyor.

Serkan 17 Mart 2023 23:42

Aslında bütün suç bizde Çünkü biz onları şımarttık bu başkanı bizim oraya getirttiğimizi ona hissettiremedik karşısında el pençe durup şımarttık halbuki bize hizmet etmesi için seçilmiş bi kişi biz onu o mevkiye getirdik onu biz seçtik boş işler için uğraşsın diyemi napiyim ben tahtalı minareyi askerlik şubesini yada ne bileyim kütüphaneyi falanı filanı elle tutulan bi iş göster yaptığın her işi insanların gözüne sokup durdun yani yaptığın her işi biliyoruz bilmediğimiz bişe yok Ben yıllarca batıda büyük şeyirlerde yaşadım başkanın karşısına geçip hesap soruyorlar sen kimsin diyebiliyorlar hesap sorabiliyorlar Biz napıyoruz bütün malatya başkanın hazine ( define ) aradığını biliyoruz kim çıkıpta kral çıplak diyebiliyor Daha halen çıkmış park yaptıkta insanlar sayemizde parklara kaçtı diyebiliyorsun İnsanların ölümünden suçlusun hesabını vereceksin belediye başkanlığını ne sandın sen o mazbatayı aldığında bunların hepsini kabul ettin iyisinide kötüsünüde hadi kurtuldun diyelim vicdanından kurtulabilecekmisin Anadoluyu anayurt yapan kadim şehirle yüzleşme zamanı geldi

Bg44 17 Mart 2023 23:42

Allah sizi hayırla ıslah etsin başımızdan hayırla alsın yazık size verilen oya baştan sona hayal kırıklığısın

Ali bardakçı başkan neye esip gürlüyor 5 kata 15 kat ruhsat verdiği içinmi malatyayı rant sahasına çevirenlere mi esti gürledi depremin üzerinden 40 gün geçmiş hala açık bir fırın açık bir lokanta halen çadır bulamayıp yağmur altında soğukta kalanların ka 17 Mart 2023 21:58

Ali bardakçı başkan neye esip gürlüyor 5 kata 15 kat

metin 17 Mart 2023 14:19

Başkan her kelimen her cümlen yalan RABBİM hesabını soracak sana ilk 3-4 gün 1 bardak çorbaya muhtaç bıraktın halkını 10 gün ekmek dagıtamadın ilk 2 gün Erzincan'an dan gelen sabahları 1 bardak çorba ile durrduk 3 gün tokat Amasya burdan gelen yemeği yedik eğer sende 1 gram hakkımız varsa HARAM olsun....

Vatan Daş 17 Mart 2023 09:24

Başkanım sen neden bahsediyorsun? Şehirde haftalarca ekmek yoktu, su bildiğim kadarıyla hâlâ yok, olan da çamur alıyor, barınma problemleri had safhadaydı, aracı olan -15 de o karda kışta kendi ve ailesinin canını kurtarmak için herşeyi göze alıp yollara düştü, çoğu yollarda kaza yaptı, perişan oldu, şehirler arası otobüs firmaları 2 kat zamlı olarak para aldı milletten, belediye otobüsleri haftalarca faal değildi, siz malatya ya yeni mi geldiniz, Tarım arazisi denen Bostanbaşı bölgesinin geçmişini bilmiyor gibi, sizden öncekilerin düştüğü hatayı devam ettirip 12-13 kat imar verilen yerlere yapılan inşaatları onayladınız, hâlâ gidin bakın binlerce daire inşaatı devam etmekte, bu onaylarını verirken, zemin etüdleri kim tarafından düzgün şekilde yapılmış mı, yapı denetim şirketlerinin tamam dediği yerlere gözü kapalı onay mı verilmiş, beton üretim tesislerinin, beton kalitelerinin denetlemeleri kaç kez habersiz gidilip örnek alınarak analize gönderilmiş mı, inşaatlar yapılırken, o kalıplar çakılırken, o demirler bağlanırken, o beton dökülürken teknisyen ve mühendisler işçilere refakat etmiş mi, ihmaller zinciri sonucu binlerce daire hış oldu, vatandaş milyonlarca lira zarara uğradı, valilik, Yeşilyurt ilçe milli eğitim müdürlüğü binası da dahil olmak üzere ağır hasarlı, idda ediyorum Malatya'nın en az ` -70 i ağır hasarlı, kalan dairelerinde güvenilip oturulacak bir hali kalmadı, halk korkuyor az hasarlı denen dairesine giremiyor, insanlar hâlâ evine dönemiyor, çünkü az hasarlı dairelerin bile 5.6 ile yıkıldığını duydu. Halkperişan oldu olmaya devam ediyor. Basında Hatay, Maraş, Adıyaman konusuluyor, bina yıkımları ve ölümler bu şehirlerde Malatyaya göre daha çok ama Malatyada ayakta duran hasarlı kullanılamayan binaları hesaba katarak zarar belki onlardan daha fazla. Millet per perişan olduğu gibi dişinden tırnağından arttırıp bir ömür biriktirip milyonlarca lira verip borçla, harçla sahip olduğu 200-220-240-260 m2 binalarına yanıyor, içinden alamadığı eşyasına, anılarına. Bu böyle olmalıydı, herkes işini düzgün yapsaydı bunu yaşamazdık, sorumluların adalet önünde hesap vermesini, Bostanbaşı Mahallesinde ağır hasarlı binaların biran önce yıkılarak aynı yerine zemin etüdü yapılarak 4 veya 5 kat zemine ne uygun ise en az 120-130 m2 3+1 daireler yapılmasını talep ediyor. Aileler bilindiği üzere kalabalık 90-100 m2 de bu halk oturamaz, BOSTANBAŞI nın Kentsel geri dönüşüm kapsamında HİDAYET ve HANIMIN ÇİFTLİĞİ mahalleleri gibi KAMULAŞTIRILMASINI TALEP EDİYORUZ. Elektrik, şu, doğal gaz, internet altyapısı hazır bölgeyi kullanmak varken biz dağ başında kurtlar ve kuşlarla bir arada TOKİ konutlarında yaşamak istemiyoruz.

İbrahim 17 Mart 2023 07:14

Sayın başkan sağolsun bu unun son dönemi olacak İnşallah belediyedeki çifte standardı iyi biliyorum

Muharrem Turan 17 Mart 2023 00:56

Sayın başkanım emeğine sağlık Malatya halki olarak gurur duyuyoruz senden Allah işini rast getirsin inşallah biz senden razıyız ileri görüşlü birisin senin yerin Cumhur başkanınin yardimsi olman gerekiyor ileri görüşlü feraset sahibisin kimseye boyun eğme Arkanda Malatya Battalgazi var

Hakan eski Malatya 16 Mart 2023 21:04

Sedat Aydoğana sen belediye de müdürlük verdin sedatla 4 yıl aynı sınıfta okudum lise birde sınıfta kaldı Sedat gibi bir insan belediye de müdürlük yapıyorsa vay Malatyanin haline sen ne konuşuyorsun hala

Sdt knk 16 Mart 2023 18:43

Malatya'da siyaset bürokrasi belediyeler bu depremde çuvalladı diğer deprem bölgeleri hızlı bir şekilde toparlanirken malatya yerinde sayıyor ancak şöyle yaptık böyle yaptık diyip duruyorlar onu bunu eleştiriyorlar

Fatih 16 Mart 2023 15:53

Hala utanmadan konuşuyor alçak

Hasan GÜNDÜZ 16 Mart 2023 08:33

Şimdi günah çıkarma zamanı.Geldiğin günden bu yana Malatyaya ne yaptın gözle görülür.Bal tutan parmağını yalar misali çapsız ne kadar insan varsa genel müdür daire bşk idareci yaptın.Onlarında yaptıkları ortada.Bundan sonra göz yummayacağım dediğin denetimi kontrol vs re binlerce insan öldükten binlerceside memleketi terkettikten sonramı yapacaksın .Ölen canlardan yiten mallardan giden insanların hepside senin basiretsiz başkanlığın neticesinde oldu istifada bazen erdemli bir harakettir dene istersen içinizde bu memleket sevgisi birazcik kalmışsa...Ha siz bunuda yapmazsınız çünkü rüyanızda dahi göremeyeceginiz makamlara geldiniz.Yapışın makamlarınıza suçlayın birilerini nasıl olsa buda unutulur deyin ve binlerce insanın öldüğü canlarını mallarını geleceğini kaybeden göç eden 650 bin insanın terkettiği büyük köyünüzde başkanlığınıza devam edin.BÜYÜK MALATYA nın küçük çapsız idarecileri...........

Yasemin 16 Mart 2023 04:49

Sen gercekten normal değilsin , bu kadar pişkin olamassin 20 yıldır başkansin ve ben söyledim mi diyorsun . Ben yaptım demelisin ki yapmadiklaniz yüzünden bu haldeyiz sen ve senin gibi idareciler yüzünden hepimiz yaşadığımız kadar öldük....Allah in izniyle 40 in çıksın seni de tüm meclisinide içeri atacaklar hele bı kırkın çıksın (amin ) söz olurda ölürsen cenazenin tek parça olması için elimden geleni yapacam. Ama Malatya o kadar sinirli ki benim işim senikindeň daha zor olacak

İnanç 16 Mart 2023 04:32

İşi gücü show

Bakmadan Geçme