Güneşten Yıpranan Cilt Nasıl Yenilenir?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, lazer uygulamaları ve gençlik aşıları ile güneşten yıpranan cildin büyük ölçüde yenilenebildiğini söyledi.

Yaz döneminde cildimizin güneş ışınlarına maruz kalması yaşlanma sürecini hızlandırıyor. Tamamen durdurmak mümkün olmasa da; cilt yaşlanması dermatolojik tedavilerle yavaşlatılabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, lazer uygulamaları ve gençlik aşıları ile güneşten yıpranan cildin büyük ölçüde yenilenebildiğini söyledi.
Güneş koruyucu kullansak bile yazın hepimizin cildinde az ya da çok yıpranma meydana geliyor. Çünkü hiçbir güneş koruyucu güneş ışınlarının tamamını bloke etme gücüne sahip değil. 
Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, güneşin etkisi nedeniyle yaz döneminde ciltte yaşlanma sürecinin hızlandığını belirterek, bu nedenle kışa girmeden cilt yenileme ve gençleştirme uygulamalarına yoğun talep olduğunu söyledi. Cilt yaşlanmasını tamamen durdurmanın mümkün olmadığını ifade eden Dr. Figen Bilen, ancak lazer uygulamaları ve mezoterapi yöntemleriyle güneşten kaynaklanan yaşlanma etkilerinin büyük ölçüde azaltıldığını kaydetti.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, yaşlanma karşıtı uygulamalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Çok iyi koruduğumuzu da düşünsek yaz dönemi tüm ciltlerde bir yıpranmayla karşılaşıyoruz. Koruyucu kullanmayanlarda yıpranma süreci daha hızlı ilerliyor. Bizim amacımız yaşlanmayı yavaşlatmak, yaptığımız uygulamalarla cilt yaşlanmasını yavaşlatıyoruz.
Şimdi Cildinizi Yenileme Zamanı
Yazın cildimiz yanıyor, bronzlaşıyoruz. Daha güzel parlak bir cildimiz oldu diye düşünüyoruz ama aslında bronzlaşma ile birlikte cildimizde yaşlanma da başlıyor. Ultraviyole ışınları cildimizde belli dokuları etkileyerek yaşlanma sürecini hızlandırıyor. Yaz sonunda daha kuru, daha nemsiz, biraz daha kırışıklık artmış, lekeleri artmış bir cilt görüyoruz. Gözeneklerimiz açılıyor, zaman zaman sarkmalarımız artıyor.  Kışın soğuğun ve ısı değişiminin etkisiyle ve bir takım hormonal değişmelerin etkisiyle cildimiz daha fazla yıpranacak. Bu nedenle, özellikle bu dönemde yıpranmış cilde destekler verip yaşlanma hızını yavaşlatabilmek  gerekiyor. Bunun için lazer uygulamaları ile mezoterapi yani enjeksiyon uygulamalarımızı kombine ediyoruz. 
Lazer Tedavileri ve Mezoterapi Yaşlanmayı Azaltıyor
Cildin kolajenini yenileyen ve yıpranmış kolajeni tekrar yapılandıran modern teknoloji ürünü lazer cihazları var. Bu uygulamalar ciltteki yıpranmayı azaltıyor. Cildin durumuna ve ihtiyaca göre Fotona 4D, Radyofrekans, Franksiyonel Lazer, Ultralifting Hifu lazer  gibi cihazlar tercih ediliyor. Yapılan uygulamalarla cildin elastikiyeti artıyor, cilt sıkılaşıyor, gözenekler daralıyor, sarkmalar azalıyor, lekeler, kırışıklıklar, ton farklılıkları ve ince çizgilenmeler azalıyor.
Cihaz uygulamalarını bazı mezoterapi uygulamalarıyla; hyaluronik bazlı gençlik aşılarıyla da destekliyoruz. Böylece gelen kolajen çok daha sağlıklı oluyor, daha kaliteli bir cilt oluşumunu sağlanıyor. Yeni nesil mezoterapide kullandığımız nem veren gençlik aşıları içinde hyaluronikasit, kolajen, multivitaminler, peptidler, antioksidanlar var. Bunlar yeni gelen kolajenin daha iyi yapılanarak gelmesini sağlıyor. Lenfatik dolaşımı düzeltiyor, leke bölgelerinde oksidasyon ürünlerini yok ediyor. Daha sağlıklı, daha güzel, canlı bir cildin oluşmasını sağlıyor. Melazma, lentigo, çillenme gibi güneş lekeleri de son yıllardaki uygulamalarla başarıyla takip ve tedavi edilebiliyor. Güneş lekelerini gidermek için cihazların yanı sıra kimyasal soymalar ve enjeksiyon yöntemleri de kullanılabiliyor. 
 

Bakmadan Geçme