Google Adwords Nedir?

Her işletme internet dünyasında var olmak zorundadır.

Her işletme internet dünyasında var olmak zorundadır. Bu noktada, işletmenin kendisine ait bir internet sitesinin olması adına çalışmalar yürütülür. Ancak, internet sitesi tek başına yeterli değildir. Söz konusu sitenin SEO çalışmaları ile Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması sağlanmalıdır. 
Google; faydalanmasını bilenlere harika imkanlar sunar. Google’a dair harika özelliklerinden birisi de Google Adwords! Birçok kişinin aklında Google Adwords nedir sorusu bulunuyor. 
Google Adwords Ne İşe Yarar? 
Google Adwords; herhangi bir markanın Google aracılığıyla erişilebilen her yerde reklam yayınlamasını mümkün kılar. Google dışında farklı arama motorları da benzer hizmeti verir. Takdir edersiniz ki, Google; hem dünyada hem de Türkiye’de en çok tercih edilen arama motorudur. Bilhassa e-ticaret siteleri; Google Adwords sayesinde ürün ve hizmetlerini daha çok kişiye tanıtma şansına erişirler. 
Google Adwords kullanmak bir gereklilikten ziyade bir zorunluluktur. Kullanıcılar; herhangi bir ürün veya hizmet hakkında Google’da araştırma yaparlar. Bu noktada, Google Adwords aracılığıyla verilen reklamların önemi ortaya çıkar. Çünkü, reklam veren sitenin ürün ve hizmetleri; kullanıcının yapmış olduğu aramalarda belirir. Bir başka deyişle, reklam veren kişi ya da kurum amacına ulaşmış olur. Google Adwords; ürün ve hizmetlerin daha çok kişiye ulaştırılması ve satışların arttırılması adına hayati öneme sahiptir. 
Google Adwords Avantajları Nelerdir? 
Google Adwords; büyüklüğünden bağımsız olarak her işletme tarafından tercih edilmelidir. Avantajları da şu şekilde özetlenebilir:
•    Her şeyden önce, işletmenin bulunmasını sağlar. Google’da arama yapan kullanıcılar; Google Ads sayesinde reklam veren işletmeye ulaşırlar. İşletme sahibi; internet sitesine daha çok ziyaretçi çeker. Bu sayede, internet satışlarını arttırmış olur. Ayrıca, Google reklamları; hali hazırdaki müşterilerin işletmeye duydukları bağlılığı da arttırır. 
•    Google Adwords; işletmenin rekabetten geri kalmaması adına önemlidir. Bu reklamlardan faydalanan bir işletme; sektördeki rakiplerine kıyasla bir adım öne geçer. Sektörüyle ilgilenen müşterilerine kısa sürede ulaşır. Ayrıca, reklam sürecine başlamadan evvel oluşturulacak doğru bir strateji ile hedef kitleye ulaşılır. 
•    Google Adwords; diğer reklam ve pazarlama seçeneklerine kıyasla hedef ve sonuç odaklıdır. İnternette her zaman satın almaya yönelik olarak arama yapan bir kitle vardır. Google Adwords; söz konusu kitleyi hedefleyen reklam çalışmaları yapılmasını mümkün kılar. Bir başka deyişle, satışa yönelik reklam yapabilme özelliğiyle farkını belli eder. 
•    Google Adwords; zannedildiği gibi yüksek maliyetli bir seçenek değildir. Hatta, diğer reklam seçeneklerine kıyasla son derece uygun bir maliyeti vardır. Bu sayede, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin de reklam yaparak kendilerini tanıtmaları mümkün hale gelir. İşletme sahipleri; belirleyecekleri miktar karşılığında reklam yayınlatma hakkına erişirler. Her işletmenin bütçesine uygun bir reklam seçeneği bulması söz konusudur. 
•   Google Adwords ; anlık olarak ölçeklenebilir ve raporlanabilir olma özelliği ile de dikkat çeker. Bir başka deyişle, reklamların amacına ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilir. 

Bakmadan Geçme