Gıda Paketi Almak İçin Uzun Kuyruklar Oluştu

CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz

Maraş merkezli 6 şubat depremlerinden sonra büyük yıkıma uğrayan Malatya'da hayatlarını konteyner ve çadırlarda devam ettiren depremzedeler gıda paketi, yemek, hijyen malzemeleri, su ve ekmek almak için uzun kuyruklarda bekliyor. CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz ise bu durumu eleştirerek,     "İnsanları rencide ederek kuyruklarda bekletiyorlar ama halk cevabı 15 Mayıs'ta verecek" dedi.
Depremin üzerinden 56 gün geçmesine rağmen Malatya'da hala çadır ve konteyner sıkıntısı devam ediyor. Çadır ve konteynerlera yerleşen, arabalarında kalarak yaşamlarını sürdüren depremzedeler gün içerisinde kendilerine ulaştırılan yardımları almak için uzun kuyruklarda bekliyor. 
"YARDIMLAR VATANDAŞIN ÜZERİNE ATILIYOR"
Özellikle iftar saatine yakın açık alanlara gelen gıda paketini, yemek ve suyu almak isteyen depremzede vatandaşlar uzun uzun kuyruklar oluşturuyor. Vatandaşın deprem felaketini yaşadıktan sonra uzun bir süre çadır ve konteyner bulamadığını şimdilerde ise uzun kuyruklarda bekleyerek bir gıda paketi almak için saatlerce beklediğini söyleyen CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz hükümeti ser sözlerle eleştirdi. "Hükümetin tek yaptığı insanları kuyruklarda bekletmek. İnsanlar ihtiyaçlarını almak için kuyruklarda bekletiliyorsa fazla söze gerek yok" diyen Kiraz, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Malatya'da sosyal yardım çadırlarının önünde vatandaşlar yüzmetrelerce oluşturulan kuyruklarla gıda paketine ulaşmak istiyor. Son dönemlerde ağızlarını her açtıklarında 50 yıl önceki tüp, yağ kuyruklarından bahseden AKP ve beraberindeki Cumhur İttifakı ülkeyi ekmek ve sosyal yardım kuyruklarına mahkum etti. Malatya'da son dönemlerde uzadıkça uzayan ekmek kuyruklarından sonra şimdide Ramazan ayında bir paket gıdaya ulaşabilmek için vatandaşlar saatlerce bekliyor. Hani yardımlarda veren el alan eli görmeyecekti. Malatya'nın  insanlarını rencide ederek saatlerce kuyruklarda bekleterek, yardımları da adeta üzerlerine atarak sosyal yardımlar yapılıyor bu halka bunu reva görenlere elbette ki 15 Mayıs'ta halk gereken cevabı verecektir."
Gıda paketi almak için kuyrukta bekleyen bir vatandaş ise, su almak için bile saatlerce beklediklerini ve deprem gününden bu yana mağdur edilerek bir parça ekmeğe, bir damla suya muhtaç edildiklerini söyleyerek, "Büyük felaket yaşadık, canlarımızı kaybettik ama en kötüsü sefalet içinde bırakılarak kaderimize mahkum edildik" dedi.

Bakmadan Geçme