Gençlik Haftası Malatya'da kutlanıyor

Bugün Gençlik saat 10.00'da Kernek Meydanı'nda toplanılarak Atatürk Anıtı'na gençlik yürüyüşü gerçekleşti. 10.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı.

Malatya'da Bugün Gençlik saat 10.00’da Kernek Meydanı’nda toplanılarak Atatürk Anıtı’na gençlik yürüyüşü gerçekleşti. 10.30’da  Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.

Gençlik Haftası kutlamalarında bir konuşma yapan İl Müdürü Ebubekir Kayhan yaptığı konuşmada; "

105. Yıl dönümüne ulaştığımız Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Her yıl 15–21 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan, Gençlik Haftası, Malatya Valiliği koordinesinde bugün itibariyle ilimizde başlamıştır. 
Hafta boyunca yapılacak olan sportif müsabakalarla, gençlik merkezlerimizdeki etkinliklerle, konserlerimizle, sergilerimizle, şölen havasında hafta boyunca devam edecektir.

Gençlik Haftasında her yıl olduğu gibi bu yılda birbirinden farklı ve eğitici  eğlenceli sportif ve kültürel etkinliklerimiz olacaktır.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Törenimizi Sümer park da kutlayacağız. Sevgili Gençler; Sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide, ahlakta ve insanlıkta örnek bir toplum olma hedefimize ulaşmak için her koşulda yılmadan yolumuza devam etmeliyiz.
Spora sürekli yatırım yapan bir devletimiz, Cumhurbaşkanımız, Bakanlığımız ve Bakanımız var. Malatya’mızda son yıllarda büyük yurt ve spor tesisleri yapıldı, gençlik merkezleri yapıldı. 
Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, Bakanlığımıza, siz değerli gençlerimizin spora, sanata, kültüre ulaşmasına katkılarından dolayı teşekkür ederim. Gençliğe hizmet etmek adına yapılan bu tesisler sizlerle daha da anlam kazanacak. 

Milli Mücadelenin 105. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.

Bu hafta boyunca yapılacak sportif faaliyetlerin dostluk ve centilmenlik çerçevesinde geçmesini diliyor, Gençlerimizin Gençlik Haftasını tebrik ediyorum’’ dedi. 

15–21 Mayıs Gençlik Haftası münasebetiyle Gençlik Merkezleri tarafından Malatya Park AVM önünde, Malatya Valisi  Ersin YAZICI 'nın açılışını yaptığı el sanatları sergisi açıldı. Açılışa İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN, Şube Müdürleri,Gençlik Merkezi Müdürleri katılım sağladı

Bakmadan Geçme