Fizik Bölümü Öğretim Üyelerinin TÜBİTAK Başarısı

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinin yürüttüğü birçok proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinin yürüttüğü birçok proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Buna göre; Prof. Dr. Selçuk Atalay’ın  TÜBİTAK-1001 bünyesinde yürüttüğü   “Manyetoelektrik Nano Parçacıkların Üretimi, Yanık Yarası ve Ağrısı Tedavilerine Yönelik In-Vitro ve In-Vivo Uygulamaları” ile  TÜBİTAK-BİÇABA-1001 kapsamında hazırladığı “Amorf Ferromanyetik Tel ve Şerit Kullanılarak Kullan-At Mikro Antilever Üretimi ve Gaz ve Sıvı Ortamda Uygulamaları” başlıklı  projeleri destek almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Funda Atalay’ın TÜBİTAK-BİÇABA-1001 kapsamında hazırladığı  “Spekülarit Cevheri Kullanılarak Elde Edilecek Fe-İçerikli Malzemelerin Elektrokimyasal Kapasitans ve Adsorbsiyon Özelliklerinin Araştırılması” ve TÜBİTAK-1001 kapsamındaki “Biyouyumlu Mikrokapsüllerin Eldesi ve Kolrektal Kanser Tedavisinde İlaç Taşıyıcı System Olarak Kullanımının Araştırılması” adlı projeleri desteklenmeye layık görüldü.

Prof. Dr. Serdar Altın’ın Bulgaristan ve İspanya ortaklı “Mastering Electrode Surface to Achieve Ultra-High Reversible Capacity” ve “Na-Iyon Pillerde Ön Sodyumlama Prosesleri ile Yüksek Performanslı Tam Hücre Üretimi ve Performans Analizlerinin İncelenmesi” projeleri ise TÜBİTAK-BİÇABA-1001 kapsamında destek elde almaya hak kazandı. Öte yandan Altın’ın TÜBİTAK Pakistan- Türkiye ikili işbirliği projesi kapsamında “An Investigation of Environmentally Friendly Na-Ion Electrode Materials and Their Battery Performance”  adlı projelerinin de devam ettiği bildirildi.

Bu projelerin yanı sıra “Deprem Habercisi Manyetik Anomalilerin Tespiti” başlıklı projesiyle Prof. Dr. Mehmet Ali Aksan, TÜBİTAK-BİÇABA-1001 kapsamındaki projesi desteklenenler arasında yer aldı.

Hâlihazırda 8 büyük çaplı projeyi yürütmeye devam eden Fizik Bölümü öğretim üyeleri, bilimsel alanda İnönü Üniversitesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme