• Haberler
  • Genel
  • Fırat Edaş Kış Hazırlıklarını Sürdürüyor

Fırat Edaş Kış Hazırlıklarını Sürdürüyor

Bingöl'de kesintisiz ve kalit elielektrik dağıtım hizmeti noktasında çalışmalarını sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş

Bingöl’de kesintisiz ve kalit elielektrik dağıtım hizmeti noktasında çalışmalarını sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., zorlu kış şartlarına karşı gerekli hazırlıkları yaparak bölgede tedbiri elden bırakmıyor.

İşletme faaliyetleri kapsamında Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürlüğü, kışın zor ve çetin geçtiği köylerde olası elektrik kesintilerini en aza indirmek amacıyla çalışmalarını olağanca hızıyla yürütüyor.

Kış ayları öncesi enerji nakil hatlarında kapsamlı genel bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştiren Fırat EDAŞ ekipleri; Bingöl’de merkeze bağlı Dikme – Ovacık hattında olumsuz hava koşullarından dolayı yıkılan direkleri eski haline getirerek sağlamlaştırdı. Hat üzerinde direkler arası uzun hat aralıklarında gerekli direk ilaveleri eklenerek, direkler arası mesafe kısaltıldı. Hatta yapılan tüm bakım onarım ve sağlamlaştırma çalışmaları sayesinde; olumsuz hava koşullarında direk yıkılmaların dan kaynaklı elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Ayrıca mevcut enerji nakil hattında yapılan güzergah değişikliği ile hattın yol kenarına alınması sağlandı. Böylece zorlu kış şartlarında olası bir arıza durumunda arızaya, kısa sürede müdahale de edilebilecek.   

Bingöl’de kaliteli enerjiyi kesintisiz sunma gayreti içerisinde olan Fırat EDAŞ, çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Bakmadan Geçme