Fatih Erbakan, Malatya'da yıkılan Hayat Sitesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Fatih Erbakan, Malatya'da yıkılan Hayat Sitesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Fatih Erbakan, Malatya’da yıkılan Hayat Sitesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Yeniden Refah Partisi genel Başkanı Fatih Erbakan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da yürütülen çalışmaları incelemek üzere Malatya’ya geldi.

Doğanşehir ilçesini ilk olarak ziyaret eden Erbakan, ardından kent merkezinde enkazların bulunduğu bölgeleri gezdi.

Yeşilyurt İlçesinde bulunana ve ilk depremde çöken Hayat Sitesi önünde basın açıklamasında bulunan Erbakan, tedbir vurgusunda bulundu.

Erbakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi,” Burada bir kez daha milletimize başsağlığı, yaralı olan vatandaşlarımıza  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.  Cenabı Allah acil şifalar versin, ülkemizi ve milletimiz bir an önce selamete çıkarsın.  Tabi bu depremlerden önce alınması gereken tedbirlerin bu kadar ders yaşadıktan sonra alınmasını temenni ediyoruz. Çünkü böyle bir felaket olduktan sonra enkazların içerisinden insan çıkarmanın ne büyük zorluk olduğunu, ne büyük bir sıkıntı olduğunu özellikle gördük. Asıl mesele önceden tedbir alınması. Bunun için de iki temel kural: sağlam zemin ve sağla bina. Bunlara çok büyük özen gösterilmesi gerekiyor.

Tabi bu tedbirlerin alınmasında da öncelikle belediyelerimize, devlete çok büyük iş düşüyor ve görev düşüyor.

Onların sorumluluğunda olan kısımlar çok önemli. İmara açılacak yerlerin uygun yerler olması, yapı denetimlerinin olması gerektiği şekilde yapılması ve bu konuda titiz davranılması, ilgililerin yetkililerin, devletin son derece önemli. Tabi ki bunlar kaderde planında olan gelişmeler ancak, kadere iman etmemiz nasıl farz ise, üzerimize bir vecibe ise, tedbire tevessülün farz olduğunu da bilmemiz gerekiyor.

Cenabı Allah bizlere akıl veriş, ilim vermiş ve tedbir almayı farz kılıyor, zorunlu tutuyor. Bu nedenle gerekli tedbirlerin alıması ve bundan sonra acıların yaşanmaması için son derece önemli. Bu tedbirlerin alınmasında da tabi ki müteahhitler kadar devlete de çok büyük görevler düşüyor.”

 

Bakmadan Geçme