Faruk Tınaz'ı Anma Konserine Yoğun İlgi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde Dr. Öğr. Üyesi Şakir Orçun Akgün'ün orkestra şefliğinde merhum sanatçı Faruk Tınaz'ı anma konseri gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde Dr. Öğr. Üyesi Şakir Orçun Akgün’ün orkestra şefliğinde merhum sanatçı Faruk Tınaz’ı anma konseri gerçekleştirildi.

Ölümünün birinci yıl dönümünde düzenlenen Faruk Tınaz’ı Anma Konserine; Malatya Valisi Hulusi Şahin, Vergi Mahkemesi Başkanı Önder Akıntı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Av. Onur Demez, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. Abdulkadir Çiçek ile Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Konser başlamadan önce Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Gürpınar, merhum sanatçı Faruk Tınaz hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Daha sonra konuşan Faruk Tınaz’ın eşi Canan Tınaz ise konseri düzenleyenlere teşekkür ederek “İnönü üniversitesinin böyle bir organizasyonu bizi mutlu etti. Bazen sevinçler kelimelerle anlatılamıyor. Bugün ölümünün birinci yıl dönümü. Çok anlamlı ve manidar bir tarihe denk düştü. Çok teşekkür ediyorum. Yıllardır var olan müzik kulağımda en ufak bir tırmalama hissetmedim. Gerek müzik kalitesi, gerek orkestra, gerek solistler her şey çok güzeldi.” dedi.

Konuşmasının ardından Malatya Valisi Hulusi Şahin, Canan Tınaz’a plaket takdim etmesi ile konser başladı.

Yoğun ilginin olduğu konserde; “Safalar Getirdiniz, Sevgi Dolu Şu Gönlüm, Ömrümü Çalan Yıllar, Bilmedin Derdimi, Eskimeyen Dostumsun, Yalan Değil Pek Kolay Olmayacak, Gölgesinde Mevsimler Boyu Oturduğumuz, Günlerim Yıllarım Hazana Varmış, Hasreti Yıllara Sor, Bir İlkbahar Sabahı, Günlerdir İçime Çöktü Ayrılık, Bir Şarkı Duyarsan Sevdadan Yana, Geçip Gitme Yanımdan Ne Olur, Tükenen Ömrümün Sonbaharında, Sana Öyle Hasretim ki, Sar Beni, Gideceğim Gurbet Eldir” gibi şarkılar seslendirildi.

Konserin sonunda Vali Şahin ve Rektör Kızılay, konserde yer alan orkestra şefine, solistlere ve orkestraya çiçek takdim etti. Konser toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Çok sayıda esere imza atan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Faruk Tınaz, 23 Aralık 2021’de aramızdan ayrılmıştı.

Bakmadan Geçme