Erdoğan'ın sözlerine Görür'den cevap geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden eleştirdi profesörün Jeoloji Profesörü Naci Görür olduğu iddia edilmişti.

Büşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isim vermeden eleştirdi profesörün Jeoloji Profesörü Naci Görür olduğu iddia edilmişti. Görür konuyla ilgili,  "Cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür’ün geçtiğimiz günlerde kullandığı “Deprem dirençli olmayan binayı ya yıkacaksın ya güçlendireceksin. Halkla ve yerel yönetimlerle bu işi yapacaksınız. Millet olarak ne havalimanı ne köprü ne yol istiyoruz istediğimiz can güvenliği” sözleri üzerine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden bir profesörü eleştirdi.

“Senin profesörlüğünden ne gelir?”

Erdoğan, “Köprü yapmakla, baraj yapmakla, havalimanı yapmakla bu iş çözülmez; soğan, patates kaç lira sen onu söyle' diyor. Bunu söyleyen adam profesör. Barajın yok, havalimanın yok, Togg'un yok. Bu adam Prof. Müsvedde bu. Senin profesörlüğünden ne gelir? Bir ülkenin kalkınması için nelere ihtiyaç var bunu söyle. Biz asıl devrimi zihinlerde yaptık” sözlerini kullandı.

“Beni kastettiğini sanmıyorum”

Görür, bu ifadelerin üzerine sosyal medya hesabından "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Köprü yapmakla, baraj yapmakla bu iş çözülmez, soğan, patates kaç para' söylediğimi kastederek bana atfen profesör müsveddesi dediği söyleniyor. Sayın cumhurbaşkanımızın beni kastettiğini sanmıyorum, ben asla böyle bir şey söylemedim. Elazığ, Maraş ve Gaziantep depremlerinin yıllar önceden geleceğini öngörüp halkını uyaran bir bilim adamı olarak şunu söyledim 'Az yol, köprü ve baraj yapalım ama önce halkımızın can güvenliğini sağlayan deprem dirençli kentler oluşturalım' benzeri şeyler söyledim. Yine de aynı şeyleri söylüyorum. Sevgiyle" paylaşımında bulundu.

Bakmadan Geçme