Erdoğan: Faşizm ruhlarına sirayet etmiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından deprem bölgesindeki vatandaşlara ağır sözler kullanan kişiler üzerinden CHP'yi eleştirdi.

Birlik Haber Ajansı, (BHA)- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından deprem bölgesindeki vatandaşlara ağır sözler kullanan kişiler üzerinden CHP’yi eleştirdi. Erdoğan, “Sadece depremzedelerimize yapılan saygısızlık bile karşımızdakilerin kabahat hanesini doldurmaya yeter” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerin ardından en çok oyu deprem bölgesindeki illerden almıştı. Sosyal medyada bazı vatandaşların, deprem bölgesindeki vatandaşlara kullandığı ağır sözleri hedef alan Erdoğan, “14 Mayıs seçimlerinin ardından yaşananları milletimiz de çok yakından gördü. Sadece depremzedelerimize yapılan saygısızlık bile karşımızdakilerin kabahat hanesini doldurmaya yeter.  6 Şubat depremlerinin ardından biz depremzede kardeşlerimiz için geceli gündüzlü çalışırken bunlar ne yaptılar?” sözlerini kullandı.

“Dişe dokunur hiçbir şey yapmadılar”

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Yürüttükleri irili ufaklı çalışmaları büyütüp reklam malzemesi haline getirmek dışında, dişe dokunur hiçbir şey yapmadılar. Deprem yıkıntıları önünde turistik fotoğraflar çektirmek, milletin acısını umursamadan şov yapmak dışında bir soruna çare olmadılar. Seçimden sonra da utanmadan, arlanmadan depremzede kardeşlerimize hakaretler yağdırdılar. Bunların gerçek yüzü işte bu…” ifadelerine yer verdi.

“Faşizm ruhlarına sirayet etmiş”

Erdoğan açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Milletimiz onlara tabi olursa, kendi deyimleriyle “tıpış tıpış gidip oyunu verirse” ne âlâ… Yok, kendi özgür iradesiyle farklı bir karar verirse dünyayı insanımızın başına yıkar; etmedik hakaret, yapmadık densizlik bırakmazlar. Faşizm bunların ruhuna sirayet etmiş… Gerçi, bölücü örgütle, FETÖ’yle, tefecilerle, küresel medyayla, emperyalistlerle yol yürüyenlerden başka ne beklenebilir ki? İnşallah 28 Mayıs’ta tüm bu utanç sahnelerine 85 milyon olarak hep birlikte bir son vereceğiz.

Bakmadan Geçme