ERDEM'li Muhammed İkbal Anadolu İHL öğrencileri Sivas Çıkarması!

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinin proje başvuruları

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinin proje başvuruları sonucu hibe ettiği ERDEM (Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli) Projesi Malatya’da Muhammed İkbal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tüm hızıyla Akademik Başarı Hedefli faaliyetlerle devam ediyor.
Projenin Mayıs Ayı faaliyetleri kapsamında öğrenciler Sivas İli’ndeki Selçuklu Tarihi Eserleri, Medreseler ve Cumhuriyet Tarihine tanıklık etmiş Kongre Binasının yanında Kangal Köpek Çiftliğin de gezdiler. Öğrenciler ayrıca ziyaretin önemli bir sebebi olan Cumhuriyet Üniversitesi’ni de ziyaret ederek üniversiteyi birinci elden görerek, üniversite ve bölüm tercihleri için daha net kararlar alabildiler. Gezimiz esnasında ziyaret ettiğimiz fakültelerden İlahiyat Fakültesi’nden …. Bize fakülte, bölümler ve kampüs hakkında bilgi verdi.Kangal Köpek Çiftliğine bakıcı bize köpekler ve karakterleri ile ilgili bilgi verdi. Öğrenciler, hayvan sevgisinin önemini kavradı.
Okul Müdürü Mustafa Kılınç “ERDEM Projesi kapsamında öğrencilerimize bu imkanı sağlayan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. Projenin başvurusunda ve yürütülmesinde de emeği geçen başta koordinatörümüz Seher Yumrutepe ve tüm ERDEM ekibi öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize her ay yapılan Rehberlik, Okuma Atölyeleri, Meslek tanıtımları ve rehberlik çalışmaları Akademik başarılarına önemli katkılar sunmuştur.”
Proje Koordinatörü Seher Yumrutepe: “Bu proje kapsamındaki tüm faaliyetler öğrencilerimizin kariyer hedeflerini daha sağlıklı belirleyip daha doğru adımlarla hedeflerine ulaşmaları için üniversite çalışmalarına katkı sağlamaktadır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ERDEM (Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli) projesi hibesine 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında başvuru yaparak destek almaya hak kazanan Malatya’daki tek okul olma özelliği ile öğrencilerimize bu sunulan imkanları son derece verimli geçirmeleri için çalışmalarımızı planlı bir şekilde yürüttük. Bu gezi sayesinde de üniversite hedeflerine katkı sağlayıp, tarihi bilgilerini tazelediler ve stres attılar.
Sivas İli Gezisi esnasında öğrenciler, Sivas şehir merkezinde yapılan Gençlik ve Spor Festivali’ni de görerek güzel bir zaman geçirmişlerdir Öğrencilerimize gezi sırasında Okul Müdürü Mustafa Kılınç, Proje Koordinatörü Seher Yumrutepe, Okuma Atölyeleri Danışman Öğretmeni Şevket Karlık, Akademik Koç Öğretmenler Emine Kaplan, Mehmet Sait Bulut ve Mehmet Haskul eşlik etti.

Gün sonunda da öğrenciler geziden çok memnun kaldıklarını, yeni bilgileri birinci elden öğrenerek yeni bir şehri keşfettiklerini ve sınav öncesi stres attıklarını ifade ettiler. Öğrenci velileri de okul ERDEM Proje ekibine ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne çocuklarına sundukları bu imkanlardan dolayı teşekkür ettiler.
 

Bakmadan Geçme