Emanete İhanet mi Ediliyor?

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yazılı açıklama yaparak

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yazılı açıklama yaparak Sayıştay'ın Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkındaki raporlarında belirtilen personel alımlarında ve araç teminlerinde yaşanan usulsüzlüklerin emanete ihanet olduğunu söyledi.

“ Malatya Büyükşehir Belediyesi hakkında, belediye tarafından gerçekleştirilen iki yapım işinin, Kamu ihale kurumunun 21’inci maddesinin (b) bendinde öngörülen şartlar oluşmadığı halde iki işi pazarlık usulü ile ihale edildiğini ve belediye tarafından özel kalem müdürlüğü kadrosuna gerçekleştirilen atamaların, usulsüz bir şekilde memur kadrosuna atandığını Sayıştay'ın raporlarında görmekteyiz. Bu usulsüzlükler ve kanun, adalet tanımaz anlayış ne yazık ki yeni değildir. AKP iktidarında sıradanlaşan bir vurdumduymazlığa ulaşmıştır. Ama unutmamalıdır ki milletin oyları ile seçilenlerin kendilerine emanet edilen kurumları adeta aile çiftliğine çevirmelerine millet asla tahammül etmeyecektir ve bunun hesabını mutlaka soracaktır.

Gerek ulusal basında gerekse yerel basında geniş yankı uyandıran ve tarafımızca da yakından takip edilen Sayıştay raporlarına belediyenin verdiği yanıt ise adeta tüm suçları kabul edercesine kaleme alınmıştır. Raporda bahsi geçen araçların arazi araçları olduğu vurgulanırken usulsüz personel alımlarına yönelik herhangi bir açıklama yapılmaması ise manidar bulunmuştur.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın daha öncede MOTAŞ çalışanlarının toplu iş sözleşmesindeki hak ettikleri alacaklarının ödenmemesi sorununu çözmemesi, adli süreci bahane edip belediye çalışanlarının adeta haklarının gasp edilmesine göz yumduğunu da hatırlatarak bu son yaşananların vatandaş bazında tahammül sınırlarını zorlandığını sahada gözlemlemekteyiz.

Kim nerede ne unvan ile bulunursa bulunsun milletin emanetine ihanet ediyorsa adalet erki buna mutlaka yaptırım uygulanmalıdır. DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bu ve benzeri tüm kanun dışı eylemlerin takipçisi olarak milletimizin emanetine sahip çıkacağız"
 

Bakmadan Geçme