• Haberler
  • Gündem
  • Elazığ Milletvekilleri Baskil Kayısı İçin Tek Ses Oldu, Malatya Sessiz Kaldı

Elazığ Milletvekilleri Baskil Kayısı İçin Tek Ses Oldu, Malatya Sessiz Kaldı

MALATYA (MHA) - Elazığ'da muhalefet ve iktidar vekilleri ortak açıklama yaparken, Malatya milletvekilleri sessizliğiyle dikkat çekti.

MALATYA (MHA) - Elazığ’da muhalefet ve iktidar vekilleri ortak açıklama yaparken, Malatya milletvekilleri sessizliğiyle dikkat çekti.

 

Baskil'de yetişen kayısının Malatya kayısısından farklı tescil edilmesi talebi ile gündeme gelen Elazığ MHP Milletvekili Semih Işıkver, beraberinde  AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ve CHP Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte ortak açıklama yaptı.

 

Elazığ milletvekilleri, tescil eksikliğine işaret ederek herhangi bir şehre veya üreticiye eleştirinin söz konusu olmadığını, amacın ürünün hak ettiği tescile kavuşması olduğunu ifade etti.

 

Açıklama da şu ifadelere yer verildi;

"Elazığ Milletvekilleri olarak ifade etmek isteriz ki; Elazığ ile Malatya; kaderi, kültürü ve bereketi ortak iki kadim şehirdir. Kayısının başkenti Malatya ve Elazığ-Baskil’dir.  Baskil’de yetişen kayısımız da Malatya kayısısı gibi  kendine özgü aroması, rengi ve tadıyla ülkemizin tarımsal zenginliğini tamamlayan ayrı bir değerdir.

Baskil kayısısının ayrıca tescillenmesi yönündeki girişim; Malatya kayısısının itibarına, lezzetine veya pazar gücüne herhangi bir kayıp getirmeyecektir. Aksine, bölgenin üretim kapasitesini artıracak, markalaşma sürecine katkı sağlayacak ve iki şehrimizin tarımsal iş birliğini güçlendirecektir.

Bizler Elazığ milletvekilleri olarak, Malatyalı kardeşlerimizin emeğini ve üretim gayretini saygıyla selamlıyor; kayısının hem Elazığ hem Malatya için ortak bir değer ve gurur kaynağı olduğuna inanıyoruz.

Kardeşliğimiz de bereketimiz de birdir; bu bağ hiçbir beyanla, hiçbir yorumla zayıflamayacaktır.

Temennimiz odur ki, Elazığ ve Malatya illerimiz arasındaki dostluk, dayanışma ve üretim birliği artarak devam etsin; her iki şehrimizin de bereketli topraklarında yetişen ürünler, ülkemizin kalkınmasına, refahına ve ihracat gücüne daha fazla katkı sunsun."

 

Açıklamaya AK Parti, CHP ve MHP’li vekiller birlikte imza atarken, mesajın Elazığ-Malatya kardeşliğini güçlendirmeye yönelik olduğu öne çıkarıldı. Ancak Malatya tarafında sessizlik dikkat çekti. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu dışında diğer Malatya milletvekilleri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bülten

Bakmadan Geçme