Elazığ Belediyesinden Nevruz Kutlaması

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, baharı müjdeleyen 21 Mart Dünya Nevruz Günü münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Nevruz kutlaması Kültür Park’ta gerçekleştirildi. Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen programda konuşan Gençlik Meclisi Başkanı Uğur Celayir, baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramının ülkemiz ve geleceğimiz için nice güzelliklere vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “BUGÜN SEVGİNİN, BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÇEMBERİNDE BİR ARADAYIZ”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise baharın müjdeleyicisi 21 Mart Nevruz Bayramının, binlerce yıldır olduğu gibi büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandığını belirterek,  “Nevruz Bayramı, ecdadımızın yadigarı, bolluk ve bereketin sembolüdür. Nevruz Bayramı kardeşlik, barış ve sevginin simgesidir. Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar geniş gönül coğrafyamızda ortak değerlerimizin yaşatıldığı bugünde sevgiden, kardeşlikten ve Türk’ün gücünden bahsediyoruz. Bugün sevginin, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin çemberinde bir aradayız. Gönül gönüleyiz. Ve inşallah Nevruz Bayramı hem ilimize hem ülkemize hem de Orta Asya’dan Balkanlara kadar olan gönül coğrafyamızda nice güzelliklere vesile olacaktır.” dedi. 
“Elazığ Belediyesi olarak güçlü ve büyük bir aileyiz.” diyen Başkan Şerifoğulları, “Biz, Belediye Başkanından birim müdürlerine, personelinden meclis üyelerine kadar, Gençlik ve Kadın Meclislerine kadar çok büyük ve güçlü bir aileyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu şehrin her karışına hizmet edebilmek için çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bizleri güçlü kılan sizlersiniz. Bizim amacımız şehrimize samimiyetle hizmet etmektir. Bu ilin her karış toprağına değer katmak, bu şehri müreffeh, gelişmiş ve her yönden kalkınmış bir şehir haline getirmektir. Bunu yaparken hem Kadın Meclisimiz hem Gençlik Meclisimiz ile birlikte gönüllere dokunmaya gayret ediyoruz. 
Bu dönem, hem hizmet belediyeciliğinin, hem gönül belediyeciliğinin en iyi şekilde icra edildiği bir dönemdir. Hep birlikte bu şehrin her karışına omuz omuza hizmet etmeye devam edeceğiz. 21 Mart Nevruz Bayramının ilimize, ülkemize ve coğrafyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
Elazığ Belediyesi Mehter Takımının muhteşem bir konser verdiği programda, Başkan Şerifoğulları ve katılımcılar yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlayıp, örste demir dövdü ve yumurta tokuşturdu.

Bakmadan Geçme