Ekonomik Krizlerin En büyük ilacı Sosyal Dayanışma

Şahin Sert Saadet Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı Planlama ve Koordinasyon Birim Başkanı

Saadet Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı Planlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Şahin sert yerel gümdemle ilgili değerlendirmelerini açıkladı.Sert açıklamasında;
Ekonomik Krizlerin En büyük ilacı Sosyal Dayanışma
Değerli arkadaşlar hepinizin malumudur gerek ülkemiz gerekse şehrimiz ciddi bir ekonomik sıkıntının, dar boğazın içerisinden geçmekte, bu noktada hem yerel hem de genel yöneticilerimize çok iş düşmekte. Dayanışma ruhunun birçok şeyi çözebileceği aklı Selim düşünen tüm vatandaşlarımızın malumudur. İsraf ve tutarsızlık projeleri yerine Sosyal sorumluluk projeleri ve Halka faydalı projeler ile hem hemşerilerimizin hem de coğrafyamızda maddi sıkıntı çeken kardeşlerimizin yanında olma gayretinde olunabilir. Hatta ‘’komşusu açken tok yatan bizden değildir’’ düsturuna uygun bir şekilde toplum buna teşvik edilmelidir.
Yerel Yönetimin Sorumluluğundaki Çalışmalarına daha Hassas yaklaşılmalı, çünkü Millete en yakın dokunan Devlet eli Yerel Yönetimlerdir.
Tabii ki Kıymetli kardeşlerim bunun olması için toplum olarak maddi ve manevi bir refah ve huzur içerisinde olmamız gerekiyor. Bunun sağlayıcılarının işinin ehli olması gerekiyor, haliyle vatandaşın sırtında ensesinde boza pişirmek yerine problemlerini çözmek gerekiyor. Örnek verecek olursak bugün Malatya’mızın en büyük problemlerinden bir tanesi, şehrimizin ulaşım problemi ulaşımdaki sessiz sedasız zamları veya kendilerine göre fiyat güncellemeleri hakikaten artık millet nezdinde dayanılmaz bir hal almıştır. Malatya'daki bazı alanlardaki keyfi uygulamalar, bu kadarda olmaz denilecek hamleler hakikaten milletimizi artık canından bezdirmiştir. Yine ulaşımdaki aksaklıklara dönecek olursak fiyat işkencesinin yanında maalesef ki şımarık tavırları ile milleti hor gören azarlayan şoförler, aksayan seferler, en yoğun zamanda daha sık olması gerekirken saatlik iki saatlik seferlere dönüştürülen sefer sayı ve saatleri, milletin derdini çözmek değil kar amacı güden uygulamalar vs. 
Malatya B.B. asıl işine odaklanmalı Milletin yükünü çoğaltmak yerine hafifletmelidir.
Malatya B.B. bütün hizmetlerini en ücra köşesine kadar götürmek zorundadır. Bunun başında da ulaşım, su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz gelir diye sıralanır… İsraf projelerini, israf yatırımlarını, israf programlarını bir tarafa bırakıp acilen milletin yarasına merhem olacak milletin acil ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri ve çalışmaları asıl işini aksatmadan yapması gerekmektedir.  Malatya B.B. nin asıl vazifesi budur kişiler ve kurumlar kendi vazifesinin dışına çıkacak ise bu ancak kendi vazifesini çok iyi bir şekilde tamamlamış ise uygundur. Aksi takdirde asıl iş aksamış ise israftır haramdır. Malatya da trafik ve yamalı çukurlu yollardan ötürü gerçekleşen kaza oranlarına dikkat etmek ve önlem almak gerekiyor. Malatya büyükşehir belediyesinin öncelikli işi sanki bütün işlerini çok güzel kusursuz yapmışçasına konser yapıp, millete hizmet ettiğini sanma programları değildir. Malatya büyükşehir Belediyesi'nin öncelikli işi yine kar amacı güdüp millete faydası olmayan projelerle vakit kaybetmesi değildir.  Malatya büyükşehir Belediyesi Yönetiminin önce millete kendisine oy verenlere dürüst olması gerekir. Verdiği sözleri taahhüt ettiği zaman diliminde tutması gerekir. İsraf kültüründen vazgeçmesi gerekir. Malatya büyükşehir belediyesinin yöneticilerinin acilen Malatya'nın gerçek gündemine göre çalışma programlarını yeniden düzenlemeleri gerekiyor.  Aksi takdirde en yakın Seçimde Millet sandıkta bunun hesabını sorar.
Elbette ki zaman zaman olması gereken güzel Faaliyetler de oluyor
Malatya da yerel yönetimlerimizin yaptığı güzel çalışmalar da oluyor. Örneğin Malatya’mızın 25. Kayısı Festivali Yöre halkımızın sesi niteliği taşımakta ve bu ses her yıl gür bir şekilde Büyükşehir Belediyemiz eli ile tüm Dünyaya duyurulmaktadır. 
Ancak son dönemlerde özellikle mevcut yönetim döneminde daha baskın olarak diyebiliriz, siyasi ve kişisel ikbal argümanı hali almıştır. Malatya ya has değerler asla hiçbir siyasi güruh veya siyasi figürlerin tekelinde olmamıştır olmamalıdır. Buna rağmen Maalesef Malatya Kayısı Festivali vb Malatya’ya mal olmuş ve gerçek kahramanı Malatyalılar olan birçok programımız AKP ve Selahattin Gürkan kahramanlık ve reklam Şovuna dönüşmüştür. Oraya birçok siyasi parti temsilcisini çağırmak yerinde bir incelik ancak program içeriklerinin de aynı incelikte ve tarafsızlıkta olması gerektiğini düşünüyorum
  Bizler Saadet Partisi olarak şunu ifade etmek istiyoruz ki milletimizin derdi ile dertlenen halka hizmet hakka hizmet inancıyla hareket eden Milli Görüş Belediyeciliğinin başta Malatya olmak üzere tüm Türkiye sathında tüm Yönetim bayrağını devralması yakındır. İlk seçimde Allah'ın izniyle Halka hizmeti Hakk'a hizmet şiarı yapacak olan inançlı kadrolar iş başına geçecektir, Milletimiz Müsterih olsun biz İlk günkü Aşk ve heyecanla Milletimizin hep yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Çünkü bunu Milletimizde biliyor ki biz Onları asla aldatmadık… Biz her daim Gelecek Seçimler İçin değil Gelecek Nesiller için Çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz Allah’ın izni ile… Bu temenni ile hepinize Allah'a emanet ediyor güzel günlere doğacak güneşin aydınlattığı yarınlarda buluşmak dileğiyle diyorum
                                                         

Şahin Sert
Saadet Partisi Malatya İl Başkan Yardımcısı
 Planlama ve Koordinasyon Birim Başkanı    
 

Bakmadan Geçme