• Haberler
  • Eğitim
  • Eğitim Çalışanlarına Yapılan Şiddete Kim Dur Diyecek?

Eğitim Çalışanlarına Yapılan Şiddete Kim Dur Diyecek?

Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Orkide Kepekçi, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete bakanlığın sessiz kaldığını belirterek

Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Orkide Kepekçi, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete bakanlığın sessiz kaldığını belirterek, “Eğitim çalışanlarına yapılan şiddete kim dur diyecek?” diye sordu.


Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Orkide Kepekçi, son günlerde artan eğitim çalışanlarına şiddet konusunda basın açıklaması düzenledi. Kepekçi; “Okullarımızdaki güvenlik sorunu, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin karşılıksız kalması, her ne kadar şiddet olayı yaşanırsa yaşansın Bakanlığın sessizliği ile maalesef okullarımız ve eğitim çalışanlarımız adeta sahipsiz bırakılmıştır. Eğitim çalışanlarına şiddet, her gün duyduğumuz bir haber haline geldi maalesef. Okullarımızdaki güvenlik sorunu çözülmediği gibi çözüme yönelik bir adım da atılmamaktadır. Okul dışından biri rahatlıkla okula hatta sınıfa kadar girebilmekte, öğretmeni darp edebilmektedir” dedi.

ÖĞRETMENE ŞİDDET YASASI’NIN BİR AN ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRSİN
‘Öğretmene Şiddet Yasası’nın bir an önce yürürlüğe girmesini isteyen Kepekçi, şöyle devam etti: “Bir haftada 16 öğretmen şiddetinin yaşandığı dönemde Sayın Bakanımız öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerini iletmiş ve sonraki süreçte şiddete uğrayan öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlar tarafından hukuki destek verileceğini açıklamıştı. Biz zaten Eğitim Gücü Sen olarak üyelerimize her türlü hukuksal desteği sağlıyoruz. Talebimiz böyle olaylara mahal vermeyecek, gerekli yaptırımları içeren ‘Öğretmene Şiddet Yasası’nın bir an önce yürürlüğe girmesidir.”

NEDEN OKULLARIMIZDA GÜVENLİK GÖREVLİSİ YOK?
Okullarda eğitimcilerin ve çocukların açık hedef olduğuna işaret eden Orkide Kepekçi, şöyle devam etti: “Bir okuldaki güvenlik zafiyeti sadece öğretmenleri ilgilendirmez. Herhangi biri elini kolunu sallayarak okullara hatta sınıflara kadar girebiliyorsa öğretmenler kadar öğrencilerimizde risk altındadır. Hastanelerde, bankalarda, devlete bağlı birçok kurumda güvenlik görevlileri varken neden okullarımızda yok sorusu sadece bizim aklımıza mı geliyor. Eğitim çalışanları ve öğrencilerimiz açık hedef halindedir.

EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ
Her zaman söylediğimiz gibi eğitimden tasarruf olmaz. Ancak bizim ülkemizde tasarruf ilk eğitimle başlıyor. Okullarımız, öğretmenlerimiz yalnız bırakılıyor. İl gezilerimizde birçok okul geziyoruz. İl merkezlerinde bile güvenlik görevlisi olan okulun çok az olduğunu gördük. O okulda sadece öğretmen, eğitim çalışanı yok. O okulda ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz var. Okulda yaşanan şiddetten sadece mağdur olan öğretmen etkilenmez. Eğitim etkilenir. Şiddet olayına şahit olan öğrenciler için bu travmatik bir olay değil midir? Keza öğretmenimiz için de aynı durum söz konusudur. Öğrencilerinin gözü önünde darp edilmesi öğretmenimizi incitmez mi? Şiddet olayının yaşandığı bir okulda öğretmen veya öğrenci kendini güvende hissedebilir mi? Kendini güvende hissedemediği bir noktada insan yemek bile yemeye çekinirken eğitim nasıl yapılır?

CAYDIRICI CEZALAR GELMESİ ELZEMDİR
Eğitim Gücü Sendikası olarak eğitim çalışanlarına her türlü şiddetin son bulmasını istiyoruz. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Tüm öğretmenlerimiz bizim öğretmenimizdir. Üyemiz olsun olmasın şiddete uğrayan her öğretmenimizle bizzat ilgileniyor, süreçlerini takip ediyoruz.  Eğitim çalışanlarına şiddet için caydırıcı cezalar gelmesi elzemdir.“

Bakmadan Geçme