DSP destekleyeceği adayı açıkladı

DSP, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve AK Parti listesinden parlamentoda yer alacaklarını açıkladı.

Büşra İrem ÇAM/Ankara, (BHA)-

DSP, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini ve AK Parti listesinden parlamentoda yer alacaklarını açıkladı.

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, dün Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlamıştı. Bugün ise Aksakal’ı AK Parti heyeti ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gitti.

Hangi tarafta olacağı merak edilen DSP Cumhurbaşkanı Edoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Aksakal gerçekleştirdiği konuşmada, “İlkeli duruşumuzun önemli bir özellik olduğunu vurgulayarak yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde DSP'nin parlamentoda da bir güç katkısı koymasının önemine vurgu yaparak bizimle birlikte yol yürümek arzularını iletmişlerdi. Bu hususu Başkanlık Kurulumuzda da değerlendirdik. 2002 yılında DSP iktidardan göndermeye çalışılırken, o dönemin ABD Büyükelçisi bölgemizde 22 devletin sınırlarını değiştirme niyetlerini açıkça ortaya koyması ve Bülent Ecevit’in de Irak’ın işgaline karşı koyması üzerine iktidardan uzaklaştırılmıştık. Türkiye bugün geldiğimiz noktada aynı kritik noktalara taşınmıştır. DSP’nin varoluşu ve kuruluş gerekçesi vatanı, milleti, bayrağı, bölünmez bütünlüğünü ve Anayasa’nın ilk 4 maddesinde geçen hususların sonsuza kadar korunması üzerine konumlanmıştır. DSP tutarlı bir partidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seçimde desteklenmesi kararına vardık.

Aksakal, konuşmasına "DSP, AK Parti'nin listesinde yer alacak. AK Parti listelerinden parlamentoda yer alacağız inşallah" sözlerini de ekledi.

Bakmadan Geçme