Dördüncü kuvvetinizi kaybetmeyin.

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, ''Basın mensupları için güvenli ve sağlıklı çalışma ortamı sağlanmalı''

Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, ’’Basın mensupları için güvenli ve sağlıklı çalışma ortamı sağlanmalı’’
Ülke için vazgeçilmez bir kamu görevini yerine getiren medya kuruluşları, yerelin hafızası arşividir ve eğitim, kültür, sanat, edebiyat, sporun ortak adresidir.
Adeta kıyameti yaşadığımız 6 Şubat’ta meydana gelen depremde çalışma ofisi enkaz altında kalan tüm basın mensupları yerel yönetimler tarafından sahipsiz bırakıldıklarını , güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının sağlanmadığını dile getiriyor.
Çalışma ofisi enkaz altında kalan basın mensupları için, Malatya Büyükşehir Belediyesinden konteyner ofis talebinde bulunan Başkan Yavuzkurt,’’ Acımızda kaybımızda çok büyük. Millet olarak hepimizin içi yanıyor. Bu zor günleri el ele verip, güç birliğiyle atlatacağız. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte hepimize görev düşüyor. Malatya yıkıldı ama Malatya’lı ayakta ‘’dedi.
Başkan Yavuzkurt, ’’Basın mensubu arkadaşlarımızın sağlıklı ve güven içerisinde çalışabilmesi için Konteyner ofis talebimizi Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkili birime ilettik. Basın mensuplarının yaşadığı zorlukları dile getirdik ve çözüm önerimizi sunduk. Her zaman olduğu gibi bu zor süreçte de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan basını sahipsiz bırakmayacaktır. Malatya valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Merkez İlçe Belediye Başkanlarımızın işbirliğiyle,  basına sahip çıkılacağına inancımız tamdır’ ’şeklinde konuştu.
‘’Yerel yönetimler elbette ki yıkılan şehirleri için çalışmalara başladı. Yok olan şehirleri yeniden inşa etmek elbette ki kolay olmayacaktır. Bizler basın mensupları olarak bunun bilincindeyiz ve Şehrimiz için, şehrimizin yeniden ayağa kalkması için  bize düşen ne varsa yapmaya hazırız’’diye belirten Başkan Yavuzkurt,‘’Toplumsal sorunların çözümünün, beklenen hizmetlerin hayata geçirilmesinin takipçisi olan,  yönetilenler ile yönetenlerin merkezi idare ve yerel yönetim arasında köprü görevi yapan Basını yalnız bırakmak , görmezden gelmek hiçbir gerekçeyle açıklanamaz. Kaldı ki yapılan çalışmalar hakkında gelen bültenleri tüm zorluklara rağmen ve tamamen kendi imkanlarıyla yayımlayan, hiçbir haberi görmezden gelen tek bir yerel basın olmadığına hepimiz şahit oluyoruz. Basın mensupları olarak bizler elimizden gelen desteği vermeye çalışırken ,yerel yöneticilerinde bu mücadeleyi görmezden gelmeleri düşünülemez.
 

Bakmadan Geçme