Dolu Yağışı Ekinlere Zarar Verdi

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bazı mahallelerde dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış doluya dönüşerek ekili arazilere zarar verdi.

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bazı mahallelerde dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış doluya dönüşerek ekili arazilere zarar verdi. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk konuyla ilgili bölgede incelemelerde bulundu.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş yaptığı konuşmada; "Bazı mahallelerimizde etkili olan yağışın doluya dönüşmesi hasat vakti için gün saydığımız bu süreçte çiftçimize büyük bir zarar vermiştir.  Çiftçilerimizin artan mazot, gübre, zirai ilaç ve tohumdaki yüksek  maliyetlere rağmen üretim yapmaya çalıştığı bu dönemde hasat öncesi karşılaştığı durum bizleri üzmüştür. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ise “İlçemiz genelinde dün gece etkili olan dolu yağışı dolaysıyla mahsülleri zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hasar tespit çalışmalarına İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlamıştır” dedi.

Bakmadan Geçme