Dernekleşme Genç Drejanlıların Kaynaşması, Tanışması Açısından Önemli

Genç Drejanlılarla bir araya gelen Başkan Gürkan,

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Genç Drejan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. 
Özdoğan: Başkanımıza Yayla yollarına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Genç Drejan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özdoğan yaptığı konuşmada, “Genç Drejanlıları bir çatı altında toplamak amacıyla kurmuş olduğumuz yeni bir dernek. Malatya’da Yazıhan, Hekimhan, Arguvan ilçelerimizin köyleri olmak üzere Türkiye’de Konya, Tokat, Kayseri, İstanbul ve Ankara’da bulunan drejanlı hemşerilerimizi bir araya toplamak için bu yola çıktık. Ayrıca Ata topraklarımız olan yayla yollarının düzenli bir hale gelmesi için çalışmalar gerçekleştirdiniz bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın bizleri kabul etmesi bizlere ayrı bir onur verdi” dedi. 
 Gürkan: Genç drejanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum
Genç Drejan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kuran bütün gençleri kutladığını belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Demokrasinin temeli ve olmazsa olmazı Sivil Toplum Örgütleridir. Sivil Toplum Örgütleri, hemşeri dernekleri aynı zamanda toplumdaki demokratik gelişmenin en temel unsurlarıdır. Bu anlamda Genç Drejanlılar Derneğinin kurulması Malatya açısından da Drejanlıların birbiriyle kaynaşması, dayanışması, tanışması ve ortak hareket etmeleri açısından da önemli bir dernekleşme sürecidir. Dernek Başkanı Mustafa beyin şahsında bütün genç drejanlı kardeşlerimi tebrik ediyor ve kutluyorum. 
Drejanlılar vatanına, milletine, bayrağına ve ülkesine bağlı olduğu her zaman tarih boyunca ön plana çıkmıştır. Öğretmenlik yıllarımda ve teftiş boyutu itibariyle de gezme fırsatı buldum. Bu süre içerisinde drejanlı hemşerilerimizin vatanına, milletine ve ülkesine bağlılığını gördüm. Ayrıca üretken insanlar olduğunu gördüm. Hayatımda drejanlıların önemi çok büyüktür. Genç drejanlı kardeşlerimizin bu ziyaretleri de bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın 22 Ekim Cumartesi günü Saat 14.00’de gerçekleştirilecek olan programda genç drejanlı kardeşlerimizi güçlü bir şekilde orada olmalarını arzu ediyorum. Malatya’ya yakışır, yaraşır bir şekilde Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız” şeklinde konuştu.  
 

Bakmadan Geçme