• Haberler
  • Genel
  • Depremzede Kira Yardımı Haziran Ayında bitiyor

Depremzede Kira Yardımı Haziran Ayında bitiyor

Kira Yardımı alan depremzedelere sms gönderen Afad Kira desteğinin Haziran Ayında sonlandırılacağını bildirdi.

Kira Yardımı alan depremzedelere sms gönderen Afad Kira desteğinin Haziran Ayında sonlandırılacağını bildirdi.

6 Şubat depremleri ardından başvuruda bulunan hak sahiplerine Kira desteği sunan Afad ,Depremzede Kira desteğinin Haziran Ayında sonlandırılacağını bildirdi.
Kira Yardımı alan depremzedelere sms gönderen Afad Kira desteğinin Haziran Ayında sonlandırılacağını bildirdi.

Akşam saatlerinde Afad tarafından depremzedelere gönderilen sms adeta ikinci bir deprem etkisi yarattı.
İlk olarak 1 yıl süreyle devam edeceği belirtilen kira desteği için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının süreceğini söylemiş ve  evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz" demişti. Hak sahiplerinin tamamının  evleri teslim edilmediği gibi kiracıların durumu ne olacak belli değil.
6 Şubat depremleri ardından kira bedellerinde yaşanan artış ile vatandaşın  kira ödeyecek maddi gücü tamamen yok olmuştu.
Kira desteğine güvenerek çeşitli illere göç eden veya memleketinde ev kiralayan depremzede  desteğin sona ermesiyle çok daha  zor durumda kalacak.
Depremzedelerin 6 Şubat’tan itibaren yaşadığı travma yetmezmiş gibi, henüz TYP’nin uzatılmamasını dahi sindirememişken Afad’dan gelen sms ile depremzedeye yeni bir travma yaşatmak ne akla, ne vicdana sığacak bir durum değildir.
Unutulmaması gereken başka bir konuda ,Orta hasar ve üzerinde hasarlı oldugu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracıların kira destek ödemeleri Nisan 2023 de başlamış ancak  pek çok kiracı Nisan ayında değil,Temmuz Ağustos aylarında kira desteği almaya başlamıştı. Kira destek ödemesini aylar sonra almaya başlayan bazı Depremzedelere toplu ödeme yapılmış olduğu halde hala çok sayıda depremzedeye 4-5 aylık kira destek ödemesi yapılmadı.
6 şubat’da Yaşanan  büyük afed den  sonra ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veren depremzedeye hak görülen bu uygulamalar ,zaten zor şartlarda olan depremzedeyi daha da dibe çekmekten başka nedir.
İşsiz,aşsız,evsiz kalan depremzede daha ne kadar sağlıklı ve sabırlı kalabilir,daha ne kadar dayanabilir bu duruma.Travma üzerine travma yaşayan depremzede iyileşebilir mi sormak gerekiyor.
Tasarruf tedbirleri diyerek,özellikle deprem bölgesinde  TYP çalışanlarının ekmeğine göz diken zihniyet,şimdide aynı gerekçe ile  barınma hakkına mı göz dikiyor acaba.
Ama bilinsin ki ne ekmekten,ne barınma ve yaşam hakkından tasarruf olamaz. Aşı,işi,barınma hakkı elinden alınan depremzede kime nasıl derdini anlatsın,nasıl çözüm bulsun sormak istiyorum.
Afad’dan gönderilen sms: 
‘’6 Subat Depremlerinin buyuklugu ve etkisi dikkate alinarak daha onceki hicbir deprem afetinde kiracilara yapilmayan kira destek odemelerini afetzede kiraci kardeslerimize de baslatarak bir ilki gerceklestirdik.
Orta hasar ve uzerinde hasarli oldugu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık.
12 ay odemesi planlanan  kiracilara destek odemelerinin 15'inci ve sonuncusunu Haziran ayında yaparak tamamlayacagız. 

Allah milletimizi ve devletimizi her turlu afetten korusun. B002’’

FİLİZ YAVUZKURT
 

Yorumlar 5
44 Malatyalı 13 Haziran 2024 15:50

Böyle adaletsizlik olmaz kira yardımı enazından yıl sonuna kadar devam etmeli evsahibi insanda kiracı ney

Fatih 12 Haziran 2024 00:47

Yanlış karar kiracilarda alacak destek ev sahibi alıyorsa

Arzu 11 Haziran 2024 16:04

Bu kadar olmaz ya devlet halkına sahip çıkmalı hala depremler devam ediyor bu ne haksızlık ya ev sahiplerine veriliyorda neden kiracılara verilmiyor hani uzatılmıştı adaletsizlik

Mina seçilmiş 11 Haziran 2024 00:55

Bu kadar vicdansizlik olmamalı bu kadar olmaz eşya yardımı da yapmadınız ne olacak şimdi halimiz hakkimi helal etmiyorum asla

Meltem 11 Haziran 2024 00:14

Böyle birşey olamaz ya hala şuan deprem olurken bunu yapmaları çok saçma şuan dışarıdayız yine evlerimiz sallandı zar zor geciniyoruz kendimizden almadık o kira yardımlarını ne kadar zor şartlarda yaşıyoruz devletimiz bunu görmüyor mu ? Hala depremler devam ederken evler teslim olmadığı halde bu nedir nasil bir anlayış nasıl bir yaklaşım şikayetçiyim kardeşim böyle vatandaşa destek olmaz böyle milletin yanında durulmaz kesinlikle itiraz ediyorum. Şuan dışarıdayız deprem oldu evimize giremiyoruz ben bodrum katta oturuyorum buna rağmen kira yardımını kesmek ne demek

Bakmadan Geçme