Deprem Sonrası Malatya'da Sigorta Süreci Nasıl İlerleyecek?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi İl Delegesi Engin Ceyhan, sigorta yaptıran işyeri ve konutlarda mağduriyet yaşatılmayacağını söyledi.

Kahramanmaraş depremi sonrası büyük bir yıkım yaşanan Malatya'da vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de sigorta ödemeleri oldu. 

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi İl Delegesi Engin Ceyhan, ilk olarak başsağlığı dileklerini ve geçmiş olsun temennilerini iletti. 

"Sigortalılık oranının düşük seviyelerde olduğu ilimizde enkazlar kaldırılıp hasar tespitlerinin tamamlanmasının ardından mal da canın yongasıdır istisnası ile birçok vatandaşımız telefona sarılacak yada acentesine koşacak. Biz acentelerinde böylesi bir felaket sonrası yaşayacağımız  süreç, tarihi olduğu kadar, ilk sınavımızda olacak." Diyen Ceyhan,  "Bizlerinde hemen hemen tamamımızın işyerleri ve evleri kullanılamaz hale geldi barınma ve sığınma güçlükleri çektik ki halada bu süreç devam etmekte ancak herşeye rağmen müşterilerimize gerek yanlarında olarak gerekse telefonla yardımcı olmaya yol göstermeye büyük çaba gösterdik. Biz ön planda süreci doğru yönlendirmeye çalışırken Acentesi olduğumuz ve bağlı bulunduğumuz sigorta şirketlerimizde mutlaka ki hasar ödemeleri konusunda bu sürecin üstesinden gelecek ve sigorta bilinciyle poliçesinden hasar mağduriyetinin karşılanmasını bekleyen vatandaşlarımızın taleplerine cevap vereceklerdir." İfadelerine yer verdi. 

Kent merkezinde DASK bilgilendirme noktası kurulduğunu kaydeden Ceyhan; "Malatya Sigorta Acenteleri Derneğimizin Başkanı İbrahim Dağ’ında talep ve çabalarıyla DASK kurumu krizi yerinde yönetebilmek ve hemşehrilerimize hasar süreci ile ilgili yetkili merci adına bilgi verebilmek için ilimize konteyner kurmuş olup Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında vatandaşlarımızın soru ve şikayetlerine çözüm bulabilmek adına hizmet verecektir." Dedi. 

Bu süreçte hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağını vurgulayan Ceyhan; "Gerek 125 Alo Dask gerekse,Dask kurumu internet sitesi aracılığı ile yapılan ve yapılacak  hasar ihbarları neticesi gerek DASK kurumu gerekse sigorta şirketleri tarafından görevlendirilen eksper arkadaşlar sahada olup kapı kapı gezmekte, yapılan her hasar ihbarını itina ile değerlendirip rapor etmekteler. Vatandaşlarımızdan ricamız eksper  arkadaşlara yardımcı olmaları ve sonrasın daki süreci sabırlı bir şekilde acenteleri ile birlikte takip etmeleri. 
Bu süreçte gerek Devlet gerekse Sigorta Şirketleri nezdinde kimsenin mağdur edilmemesini temenni ederken,Vatandaşlarımızında biz acentelerin de birer depremzede olduğunu unutmaksızın vereceğimiz bu sınavda bizlere destek olmasını umud ediyorum. 
Milletçe bu engamenin içinden biran önce çıkabilmemizi Allah’tan niyaz ediyor tüm halkımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. " sözlerini kullandı.

Bakmadan Geçme