Değer İnşasında Sosyal Yapı Söyleşisi

İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından

İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından “Söz Ehlinde” programı kapsamında “Değer İnşasında Sosyal Yapı” konulu söyleşi Mediko Genç Ofis’te düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel katıldı.

Prof. Dr. Gökhan Tuncel aile, toplum ve akrabalık ilişkilerinden bahsederek şunları dile getirdi:

“Aile toplumun temelidir ama akrabalık ilişkileri ve komşuluk ilişkileriyle desteklenmediği zaman aile sağlam bir zemine oturmuyor ve toplumun temeli olma vasfını kaybediyor. Onun için aile, akrabalık ve komşuluk bağlarıyla birlikte düşünülmelidir. Eğitim politikaları, formel eğitim kurumları ile resmi ideolojilerin aile tarafından bireye kazandırılması gereken değerleri verebilme ve değer yükleme süreçlerini başarılı bir şekilde sürdürebilme imkanına sahip olması söz konusu değildir.  Merhamet, fedakârlık, doğruluk gibi değerleri toplumsal yaşamda etkili olması isteniyorsa aile, komşuluk ve akrabalık ilişkileri etkili bir şekilde kullanılmalıdır. Bunun için de aile, akrabalık ve komşuluk bağlarını güçlü tutmamız ve daha da güçlendirmemiz gerekmektedir.”

Tuncel, konuşmasının sonunda bir insanın merhametli ve adil olmasından bahsederek “Merhametli, fedakâr ve adil bir insan olmak istiyorsak güçlü bir sosyal yapıya ihtiyacımız var. Eğer toplumda birçok sorunun kaynağını kurutmak istiyorsak değer merkezli yapılar inşa etmemiz lazım.” dedi.

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Gökhan Tuncel’e hediye takdim edildi.

Bakmadan Geçme