Cumhuriyetimizin 100.Yılı Demokrasiyle Taçlandıracağız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2022 yılının kayıplarla dolu bir yıl olduğunu belirterek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2022 yılının kayıplarla dolu bir yıl olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin 100.yılını yüzüncü yıla yakışacak şekilde demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Ağbaba, "İnsan haklarının, basın özgürlüğünün yok edildiğini, işsizliğin, enflasyonun sürekli yükseldiği, 2 bine yakın işçinin çalışırken iş cinayetlerine kurban gittiği, 300’e yakın kadının katledildiği bir yılı geride bıraktık. 2022 ekonomik kriz, baskı, şiddet ve gerileyen demokrasi kültürü ile anılacaktır" dedi.

Veli Ağbaba, 2022 yılının kayıplarla dolu bir yıl olduğunu belirterek, “Türkiye, huzurunu, birliğini, dayanışma duygusunu kaybetti. Ülkemizin içinde bulunduğu gerilim dolu siyasi atmosfer, ekonomik zorluklar, geçim sıkıntısı, gelecek endişesi, insan hakkı ihlalleri bizleri nefes alamaz noktaya sürüklese de, 2023 yılında özlediğimiz Türkiye’ye bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum” dedi. 
2023’nin umudun yeşereceği bir yıl olacağını, her başlangıcın, her yola çıkışın umut dolu olduğunu belirten Ağbaba, 2023’ü güzel ve aydınlık yarınlara duydukları özlemle karşıladıklarını belirterek; “2023 yılının her gününü güzelleştirmek ve özgürce yaşanan bir Türkiye yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz.Cumhuriyetimizin 100.yılını yüzüncü yıla yakışacak şekilde demokrasiyle taçlandıracağız.Tüm  hemşerilerimin yeni yılını sağlık, huzur, mutluluk ve kardeşlik dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme