Cumhurbaşkanı Erdoğan inceledi örnek deprem konutu tam not aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında kurulan K2B Konteyner Kenti'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında kurulan K2B Konteyner Kenti'ni ziyaret etti. Depremzedeler için yapılan ilk blok örnek dairenin videosunu depremzedelere izleten Erdoğan "Konutlar nasıl?" diye sordu. Depremzedelerin çok beğendiği konutlar için Erdoğan, "İşte kalbi depremzedelerle atmak böyle olur" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile birlikte Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi karşısında kurulan K2B Konteyner Kenti'ni ziyaret etti. 

 

Ardından vatandaşlara seslenen, verdikleri sözleri yerine getirene kadar durmadan, dinlenmeden, gece gündüz çalışacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz, 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut inşa ederek deprem bölgesini eskisinden daha sağlam, daha planlı, daha güzel bir yer haline getirmektir. Bölgenin dört bir yanında temeller atıldı, inşaatlar yükselmeye başladı." dedi.

 

Adıyaman'da yapılan kalıcı deprem konutlarına ilişkin videoyu, alana kurulan dev ekranlardan vatandaşlara izleten Erdoğan, "Konutlar nasıl?" diye sordu. Erdoğan, "İşte kalbi depremzedelerle atmak böyle olur. İnşallah, evi kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da yeni yuvasına kavuşturana kadar aralıksız çalışacağız. Amacımız ekim-kasım gibi kalıcı konutların teslimine başlamaktır." ifadelerini kullandı.

 

Bölgede yapımı süren 3400 konutun ise Ağustos ayından itibaren depremzedelere teslim edileceği öğrenildi. 

(Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme