Çorba Bahane Sabah Namazı Şahane

Malatya Battalgazi İlçesinde Uçbağlar Camiin'de cemaatin 4 senedir geleneksel hale getirdiği etkinlik takdir ediliyor....

Malatya Battalgazi İlçesinde Uçbağlar Camiin'de cemaatin 4 senedir geleneksel hale getirdiği etkinlik takdir ediliyor....
Battalgazi Uçbağlar mahallesinde Uçbağlar Camiinde dört senedir geleneksel hale getirilen 'Çorba Bahane Sabah Namazı Şahane' etkinliği hem cemaat tarafından hemde mahalle sakinleri tarafından takdir ile karşılanmakta.
Etkinliğin amacı insanları sabah namazına teşvik ve davet etmek. Sabah Namazı sonrası Hoca Abdulkadir Ateş'in harika sohbeti ve çorba ikramı yapılmakta. Hazırlanan çorbalar hayırsever  vatandaşlar tarafından sabah namazo çıkışında cemaate ikram ediliyor.Konu ile olarak aldığımız açıklamada, bu tür proğramların benimsenmesi gerektiği, amaçlarının sabah namazına haftada bir günde olsa cemaatin gelmesini sağlamak olduğu açıklandı.
Özellikle Çocuklarla ve gençlerle sabah namazında buluşmayı toplum olarak sabah namazında bir araya getirmeyi arzu ettiklerini açıkladılar. Zaman zaman ilçemizin muhtelif yerlerinde çorba ikramları daha önce de olmuştu. Sonbaharın yüzünü gösterdiği bu günlerde cami cemaatimize bir ikram yapalım istedik. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte çorba ikramlarımız farklı yerlerde devam edecektir. Bizler çok güzel bir dinin ve geleneğin mensubuyuz. Paylaştıkça çoğalacağını ve bereketleneceğini bildiğimiz aşımız, aynı zamanda kardeşliğimizi de pekiştiriyor. Birlik ve beraberliğimize katkı olacağını bildiğimiz bu ikramlarımızı tadan kardeşlerimize afiyet olsun diyorum denildi.
 

Bakmadan Geçme