Çocukların Yeni Gözdesi 'Kent-Köy' Açılış İçin Gün Sayıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çocuklara yönelik sosyal projeleri arasında yer alan ve ziyaretçilerini ağırlamak için gün sayan 'Kent-Köy Projesi'nin son aşamasını görmek için alanda incelemelerde bulundu.

Çaydaçıra Mahallesi TOKİ 1. Etap Konutları arkasında yer alan projeye ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Başkan Şerifoğulları, “Çocukların güvenli ve kaliteli vakit geçirebilmesi için her ayrıntıyı düşündüğümüz “Kent-Köy” Projemiz, inanıyorum ki ailelerin ve çocukların yeni gözdesi olacak” dedi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARI DOĞAL YAŞAMLA TANIŞTIRMAK”

Çocukların beton binalar arasında sıkışıp kaldığını ifade eden Başkan Şerifoğulları, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Çocukların doğal yaşamla tanışması için hayata geçirdiğimiz bu projede, asıl amacımız onların kitap ve tabletlerden bildikleri hayvanları daha yakından görmesi, sofralarımıza gelen organik ürünlerin nasıl yetiştirildiğini bilmesi, emeğin ve alın terinin ne demek olduğunu anlaması, kısaca öz kültürünü benimsemesi ve yaşatmasıdır. Çocuklarımız pandemiden dolayı okullarından ve arkadaşlarından ziyadesiyle uzak kaldılar. İnşallah yeni projemizle birlikte gönüllerince oynayacakları ve kaliteli zaman geçirebilecekleri bir alana kavuşacaklar.”

“ÇAYDAÇIRA MAHALLEMİZE DE DEĞER KATACAK”

Kent-Köy Projemiz büyük oranda yeşil alandan oluştuğu için aynı zamanda Çaydaçıra Mahallemiz için de önemli bir kazanım olacak. Mahalle sakinlerinin yürüyüş yapabilecekleri, yeşille iç içe olabilecekleri ferah bir alanları olacak.” dedi.

 

ALANDA NELER VAR?

45.000 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve tarih temalı Osmanlı, Selçuklu, Orhun ve Cumhuriyet giriş kapılarının yer aldığı projede, çocuk eğitim ve aktivite noktaları, meyve bahçeleri, köy çeşmesi, yel değirmeni, su değirmeni, köy kahvesi, organik ürün marketi, midilli at, kuzu, ördek, kaz, tavuk gibi hayvanların bulunduğu çiftlik alanı, kondisyon alanı, bisiklet parkuru, yürüyüş alanları, mescit ve otopark yer alacak.

Bakmadan Geçme