Cemal Akın, suçlamaları reddederek, dönemin Bostanbaşı ve Yeşilyurt Belediye başkanlarına topu attı.

Malatya Belediye eski başkanı Hüseyin Cemal Akın, suçlamaları kabul etmedi. Akın: 'Benim yetkim ve görevim dışındaydı' dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı mahallesinde ağır hasar meydana geldi. Çoğunlukla yeni binaların ve sitelerin olduğu bölgede hasarın büyük olması tepkiye neden oldu.

Bostanbaşı mahallesini imara açtığı yüksek katlara izin verildiği iddiasıyla Malatya Belediye eski başkanı Hüseyin Cemal Akın eleştirilerin odağı oldu. Konuyla ilgili Ramazan Baykara’ya sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Hüseyin Cemal Akın, suçlamaları reddederek, dönemin Bostanbaşı ve Yeşilyurt Belediye başkanlarına attı.

Akın, kendinin imar çalışması yaptığı hiçbir yerde yıkımın olmadığını iddia etti.

POLAT DÖNEMİNİ İŞARET ETTİ

‘2014-2018 arasında metropol ilçe olarak Yeşilyurt, Battalgazi olarak düzenlendi. Bostanbaşı  da Yeşilyurt’un Mahallesi haline geldi. Bu çalışmalar o dönem görevde olan arkadaşlar tarafından icra edildi’ diyerek Hacı Uğur Polat dönemini işaret eden Akın: “2004-2009 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı yaptım. O zaman Bostanbaşı Yeşilyurt’a bağlı bir beldemizdi. Yakınca yine Yeşilyurt’a bağlı beldemizdi. Gündüzbey’de Yeşilyurt’a bağlı bir beldemizdi. Buradaki imar planlarını beldelerimizin belediye başkanları planladılar ve yaptılar. Bu çalışmalarla benim hiçbir alakam yok. Benim orada tek bir alakam var. Çiftçilikle geçinen bir ailenin ferdiyim.  Avukatlığa başlayana kadar ailece tarımla uğraştık. Ben orada atadan deden dolayı uzun yıllar orada sürdürdüm hayatımı. Bu durum istismar ediliyor. Bazen samimi olmayan bazen konuya vakıf olmayan kişiler tarafından gündeme getiriliyor. Seçimlerin yaklaştığı bir dönemde birçok siyasetçi de bu gelişmeleri kendi lehlerine kullanıyorlar. Ben gerek Belediye Başkanlığı gerek Milletvekilliği zamanında Malatya’mız için gerekli çalışmaları diğer siyasetteki arkadaşlarla yaptık. Bundan sonra inşallah başka arkadaşlar geliyor. Onlar kaldığımı yerden devam ederler. Bu dedikoduların çıkarılmasının bir nedeni de bu düşünce yatmaktadır. Ben Belediye başkanı olmadan evvelde Bostanbaşı belediye başkanları vardı. Bunlarda yine birbirine akrabadır. Ben belediye başkanı olduğumda bir akrabam belediye başkanıydı. Ben başkanlıktan ayrıldıktan sonrada bir akrabamız Bostanbaşı’nda başkandı. Bu çalışmaların hiçbirisinde bir dahilim yok. Daha sonra 2014-2018 arasında metropol ilçe olarak Yeşilyurt, Battalgazi olarak düzenlendi. Bostanbaşı  da Yeşilyurt’un Mahallesi haline geldi. Bu çalışmalar o dönem görevde olan arkadaşlar tarafından icra edildi. 1994 yılında Bostanbaşı Belediye oldu. 2004 yılına kadar o dönemde Başkan olan arkadaşlar sitelerin oluşması konusunda çalışmalar yaptı. O dönemde de gerekli izinler verildi. Sonraki dönemlerde de verildi. Benim yetkim ve görevim dışındaydı. Oradaki arkadaşlarımız kendi yetkilerini kimseye devretmezlerdi. İsterseler babalarının oğlu olsun. Benim oraya dahil olmam mümkün değildir. Orada 1994’ten itibaren göreve gelen Belediye Başkanları kendi hizmet anlayışları içinde görev yapmışlardır. Yakınca’nın sınırları içinde de binalar yapılıyor. Bazı arkadaşlar işi şahsileştiriyor. Şu anda Bostanbaşı mahallesi sınırları içinde hiçbir dairem yok. Orada yapılan sitede bana düşen daireleri , hükümet konağının arkasındaki ofis benimdi, burayı yıkalım buraya güzel bir yazıhane yapalım dedim. Oraya bir ev yaptırdım. Benim orada arazilerim var. 25-30 dönüm. Henüz tarafımdan değerlendirilmemiş olan yerler. Yapılaşma oraya gelmiş değil. ” dedi.

RAPORA YALANLAMA

Alzahmier raporu aldığına dair iddiaları yalanlayan Akın: “Sağlık durumum iyi. Alzahmier gibi hastalıklarla alakam yok. Ama siyaset böyle bir şey. Malatya’da siyaset böyle bir şey” dedi.

BİZDEN SONRADA BU UYGULAMALAR BAŞLADI

“Kendi dönemimde yaptığım imar çalışmalarında yıkım olmadı” iddiasında bulunan Akın: “Fahri Kayahan’ın batısında Bostanbaşına gelinceye kadar benden önceki Belediye Başkanları imar çalışması yaptılar. Danıştay tarafından bozulmuş. Bozulduktan sonra biz Danıştay’ın göstermiş olduğu istikamette yeniden imar çalışmaları yaptık. Bizden sonrada bu uygulamalar başladı” ifadelerine yer verdi.

BEYDAĞLARINA TAŞIMAK İÇİN MÜCADELE ETTİM

Son olarak Malatya’yı Beydağlarına taşımak için mücadele ettiğini belirten Akın: “Ben Malatya’yı Beydağlarına taşımak için mücadele ettim. Hatta çevreyolunun Beydağından geçirilmesini istedim. Hatta kentsel dönüşü Beydağında başlattık. Ovaları önümüze alalım evlerimizi burada inşa edelim dedim. Malatya ovasını kaybetmeyelim dedim” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme