Çare Derneği: Türkiye için Seferberlik Vakti!

158 Kişilik Ekip ve Binlerce Gönüllümüzle Afet Bölgelerindeyiz

Kahramanmaraş depremi ve devamında yaşanan artçı depremlerle on şehri tabiri caizse dümdüz eden depremler silsilesi tüm ülkeyi derinden sarstı. Şimdi yardıma muhtaç ailelere ulaşmak için acele etmemiz gerektiğinin farkındayız. Çare Derneği de bu ivedilikle, depremin ilk anından itibaren sahaya inen Stk’ların başında geliyor. Yapabildikleri her şeyi yaparak insanlarımıza yardım etmeye çalışıyor.

Derneğin Başkan Vekili aynı zamanda Malatya’lı da olan Dr. Mehmet Rıza Derindağ deprem gecesinde şehrimize gönüllü arkadaşlarıyla ulaştı. Malatya’da geniş bir akraba çevresine de sahip olan Derindağ, Anadolu Basın Yayın Birliği Başkan yardımcısı Ertuğruş Gazi Gürhan’ın da rehberliğinde hızlıca organize olduklarını ifade ederek şunları aktardı; “Enkaz başında umutlu bekleyenlerin yanında olmaya çalıştık. Onlara hazır gıda dağıtımlarında bulunduk. Soğuktan korunmaları için soba, odun ve kömürün yanı sıra kışlık kıyafetler de dağıttık. Evsiz kalan ailelere sabah akşam sıcak yemek ikramlarında bulunduk. Gerek Çare Derneği olarak gerekse sahada hertürlü fedakarlığı yapan Derindağ, Kaya ve Gürhan aileleri olarak yapabildiğimiz her şeyi yapmaya devam edeceğiz! Bölgedeyiz ve yardımlarımız devam ediyor.”

158 Kişilik Ekip ve Binlerce Gönüllümüzle Afet Bölgelerindeyiz

Derindağ’a bizlerde hem Malatya’mızda hem de diğer deprem bölgelerinde faaliyetlerini sorduk. “Çare Derneği olarak 158 kişilik ekibimiz ve binlerce gönüllümüz ile depremin acısını hep birlikte hissettiğimiz bu zor zamanlarda, depremzede vatandaşlarımıza ulaşmaya ve onlara yardım etmeye devam ediyoruz. Bölgede bulunan ailelere barınma, gıda ve soğukla mücadele gibi konularda yardımcı olmanın gururunu yaşıyoruz.

Ekip arkadaşlarımız ve gönüllülerimiz deprem anından itibaren enkaz başında umutla bekleyen insanların yanında oldular. Onlara en ihtiyaç duydukları anda yardım etmeye çalıştılar. Depremzede ailelere malzeme, gıda, bebek bezi, battaniye, soba, kömür, odun, ilaç ve daha pek çok insani yardımı ulaştırmaya çalıştılar. Ayrıca, Hatay’da arama kurtarma çalışmalarında da yer alarak, hayat kurtarmaya da yardımcı oldular.” diyen Dr. Derindağ Çare Derneğinin gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerini şu şekilde özetledi; 
Gerçekleştirdiğimiz İnsani Yardımlar
- 36.150 Aileye Kumanya Desteği
- 100.000 Kişiye Sıcak Yemek
- 3.500 Bebek Maması Dağıtımı
- 8.000 Bebek Bezi Dağıtımı
- 1.300 Tıbbî Malzeme Yardımı
- 15.000 Vatandaşa Battaniye Yardımı
- 5 Tır Malzemesi Mont ve Kışlık Giysi Dağıtımı
- 8 Tır Soba Yardımı
- 44 Ton Kömür ve 43 Ton Odun Yardımı
- 300 İlaç Paketi Yardımı
- 5 Hayatı Kurtardık
- 158 Kişi ile Arama Kurtarma Çalışmalarına Destek

Bakmadan Geçme