Çalık'ın 8 Mart Kadın Günü Mesajı

Yüreğimizde daima müstesna ve özel bir yeri olan, toplumları geleceğe taşıyan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetlerimiz döneminde anayasal ve yasal düzenlemelerle kadına yönelik uygulanabilir birçok politikayı hayata geçirdik. Biliyoruz ki muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için güçlü, kariyer sahibi, sosyal alanda etkin güçlü kadınlara ihtiyaç vardır. 
 
Başta devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın vazifelerini yerine getirmelerinin yanı sıra kadınlarımızın da kendi hak ve hukuklarına sahip çıkmaları, her türlü ayrımcılığa, şiddete karşı mücadeleden asla vazgeçmemeleri önem arz etmektedir. Özgüvenleri yüksek, korkusuz, bilgili, kültürlü kadınlarımızın sayısının artması; ülkemizi hızlı ve emin adımlarla gelişmiş bir seviyeye taşımaktadır.
 
Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, kadınlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen çalışmalarımızı azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimizi; hayatın her alanında aktif ve pozitif bir şekilde var olmalarına vesile olacağımızı bir kez daha özellikle belirtmek istiyorum.
 
Bugün ülkemizin Afrin’de verdiği beka mücadelesine de değinmek istiyorum. Kurtuluş Savaşı’nda Kara Fatmalar’ın, Nene Hatunlar’ın; 15 Temmuz’da Safiyelerin, Ayşelerin, Demetlerin haklı mücadelesini bugün Afrin’de yiğit kadın askerlerimiz cesur duruşlarıyla sürdürmektedir. Aziz milletimizin kahraman kadınları var oldukça milletimizin sırtı asla yere gelmeyecektir. Rabbim, kadınıyla erkeğiyle şanlı ordumuzu muzaffer eylesin.
 
Bu vesileyle; bir kadın siyasetçi olarak; demokrasinin ve cumhuriyetin vazgeçilmez bir değeri olan kadının bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini itina ile hatırlatıyor, milletimizin istiklal ve istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı saygıyla yad ediyorum.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Bakmadan Geçme