• Haberler
  • Malatya
  • Çalık '28 Şubat demokrasinin katledildiği dönüm Noktalarından Biridir'

Çalık '28 Şubat demokrasinin katledildiği dönüm Noktalarından Biridir'

ÖZNUR ÇALIK AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SOSYAL POLİTİKALAR BAŞKANI

28 Şubat, milletimizin hür iradesine karşı girişilen yasakçı, ayrımcı zihniyetin adı; farklı fikirlerin, düşüncelerin, yaşam tarzlarının ayaklar altına alındığı, demokrasinin katledildiği dönüm noktalarından biridir.

28 Şubat süreci ile temelinin daha da sağlam atılmaya çalışıldığı militarist - totaliter rejim milletimizden hiçbir zaman destek bulamamıştır. Sincan’da tanklar, milletimizin hür iradesini çiğnerken, demokrasiye balans ayarı verdiğini zannedenler sukut-u hayale uğramışlardır. 28 Şubat’tan tam beş yıl sonra  postmodern darbenin mimarlarına sağlam bir tokat vurulacak ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.’  2002 yılında yerli ve milli bir parti olarak milli iradenin gücü ile kurulan AK Parti, milleti yok saymaya kalkan zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına süpürmüş, sözde bin yıllık tutsaklık sürecini bozguna uğratmıştır.

28 Şubat sürecinde okuduğu bir şiir için hapse atılan, şahsında gazetelerin ‘Muhtar bile olamaz’ manşetlerinin yazıldığı Recep Tayyip Erdoğan, bugün bu aziz milletin Cumhurbaşkanı, kutlu ümmetin lideri olmuştur. Eski Türkiye’nin vesayet koruyucularına gereken dersi veren Cumhurbaşkanımız liderliğinde Yeni Türkiye; özgürlüğün, adaletin ve kalkınmanın fitilini ateşlemiştir. İnançları yüzünden insanların işsiz bırakıldığı, hapse atıldığı, başörtülü kardeşlerimizin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığı,  muhafazakârların siyaset yapmasının engellendiği bir süreçte ‘irtica ile mücadele ediyoruz’ yalanının arkasına sığınanlar; bugün, yalanlarıyla bir bir yüzleşmekte, hesap görülmektedir.

Milletin değerlerine yapılan saldırı olan 28 Şubat’ın bir daha asla ve kat’a yaşanmamasını; vesayetin, darbelerin, baskının olmadığı, milli iradenin hâkimiyetinde bir Türkiye’nin ilelebet daim olmasını diliyorum. Onurlu ve haklı bir mücadele yürüten bütün 28 Şubat mağdurlarını saygı ve sevgiyle selamlıyor, Rahmeti rahmana kavuşanları minnetle anıyorum.”

ÖZNUR ÇALIK

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

SOSYAL POLİTİKALAR BAŞKANI

Bakmadan Geçme