Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarına devam ediyor

Malatya merkez ve 11 ilçede çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi kar yağışının durmasıyla birlikte gece saatlerinde başlayan çalışmalarda yol açma temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için Malatya Büyükşehir Belediyesinin 500 araç ve 1.300 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde 718 mahallede yapılan çalışmalarla birlikte 20 Ocak Perşembe günü saat: 17:00 itibariyle 310 mahallede yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Özellikle kırsal mahallelerde tipi nedeniyle açılan yolların tekrardan kapanmasıyla birlikte ekipler bu bölgelerde yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Kar yağışıyla birlikte özellikle hastalara sağlık ekiplerinin ulaşması için gelen çağrılar üzerine yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, bir yandan da araçlarıyla kar yağışı sonrasında yolda kalan araçların kurtarılmasına da yardımcı oluyor. Battalgazi İlçesi Hanımınçiftliği mahallesinde kar nedeniyle yoldan çıkan ve kara saplanan tır Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Tır şoförü Güney Kabak, kara saplanan aracının Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından çıkarıldığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekiplerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme