• Haberler
  • Malatya
  • Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

Malatya'nın Ayağa Kaldırılması Noktasında Çalışmalarımız Aralıksız Sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı I. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığı’nda saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Malatya’nın yeniden ayağa kaldırılması noktasında bir ayaklarının sürekli Ankara’da olduğunu belirterek, “Malatya’da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ankara’da şehrimizin yeniden yapılanması, rezerv alanları ile yapılacak konutlarla alakalı olarak sürekli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla sürekli istişare halindeyiz. Seçim sürecinde vatandaşlarımıza 15 bin konut yapılmasına dair vaadimiz vardı. Ankara ziyaretimizde TOKİ ile yapmış olduğumuz ziyaret sonrasında mevcut hak sahipliği haricinde 15 bin fazla konut yapılması ile ilgili gerekli çalışmaları başlattılar” dedi. 
Malatya’mızın Son Durumu Hakkında Bilgiler Aktardık
Başkan Er, konuşmasının devamında “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile mevcut çevreyolunun rehabilite edilmesi noktasında görüşmelerimiz oldu. Çevreyolu üzerinde bulunan kavşaklarla ilgili gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Kuzey Çevre Yolu ile ilgili olarak da görüşmelerimiz oldu. Ayrıca Beylerderesi üzerine ikinci bir viyadük talebimiz oldu. Mevcut viyadük ilimiz trafiğini maalesef kaldıramıyor. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın Malatya ziyaretinde, Malatya’mızın son durumu ile alakalı olarak bilgiler aktardık. Rezerv alanları ile alakalı olarak maalesef bilgi kirliliği var. Söğütlü Cami mevcut alanına yapılacak. İnşallah en kısa süre içerisinde Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız. El birliğiyle hareket edersek deprem bölgesine aktarılan kaynakları en verimli şekilde değerlendiririz. 
Malatya’nın deprem bölgesi olduğunu unutmamalıyız ve gerekli tedbirleri almalıyız. Orta hasırlı binaların ruhsatlandırılması ile alakalı olarak tarih 5 Temmuza 2024 tarihine kadar uzatıldı” şeklinde konuştu. 
Başkan Er’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 
Gündem maddeleri arasında yer alan Birim Kurulması, Birim Kaldırılması hakkındaki İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek karara bağlandı. 
Ayrıca gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. 
Tarım Hayvancılık Komisyonu Kuruldu
Kurulan Komisyona ise; 
Mulla Hasan Kaplan, Osman Çiftçioğlu, Ali Ekinci, Hasan Avşar, Süleyman Durmaz, Ergül Günaydın, Hurşit Kuşçu seçildi. 
İkinci birleşim 14 Nisan 2024 Salı Günü 
Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantılarının II. Birleşiminin de, 14 Mayıs 2024 Salı günü saat 15.00’de yapılması kararlaştırıldı.
 

Bakmadan Geçme