Burun Dolgusu İle Ameliyat Olmadan Burnu Şekillendirmek Artık Mümkün

Quartz Clinique doktoru, Op. Dr. Leyla Arvas

Burnunuzun şeklini kalıcı olarak değiştirmek istemiyorsanız, sadece küçük dokunuşlarla birkaç değişiklik yapmak istiyorsanız, burun dolgusu seçeneği tam size göre. Artık kişiler vücutlarında cerrahi bir işlem olmadan, değişiklik yaptırmak isteyebiliyorlar. Cerrahi bir işleme gerek kalmadan en fazla yapılan estetik müdahale burun dolgusu operasyonudur. Quartz Clinique doktoru, Op. Dr. Leyla Arvas ameliyatsız gerçekleşen burun estetiğinde burun dolgusunu sizler için paylaşıyor;

Burun dolgusu hangi sorunların düzeltilmesini sağlar

Burun dolgusu, Hyaluronik asit içerikli dolgu maddesi kullanarak uygulanmaktadır. Gaga burun yapısının düzeltilmesinde, burun ucu gerilemelerinde, yaralanmalarda, burun kamburunun çıkıklığında, burun asimetrilerinde, burnun başka bir forma sokulması konusunda radikal fikirler gerçekleştirmeden önce uygulanır.

Burun dolgusu prosedürünü kimler yaptırabilir?

Eğer burnunuzda eğrilik bulunuyorsa, burnunuzun görünümünden rahatsızsanız, burnunuzun uç kısmı yere doğru eğik ise ya da burnunuz kemerli ise estetik bir görünüm için burun dolgusu yaptırabilirsiniz. Kalıcılığı aylarla ifade edilen bu uygulama kısa süreli olmasından dolayı ve cerrahi olmamasından dolayı, bugün günümüzde birçok kişinin tercih ettiği mükemmel bir çözümdür 

 Burun dolgusu operasyonu nasıl yapılır

Öncelikle burun dolgusu yapmak istediğiniz burun bölgesine anestezi etkili krem uygulamaktayız. Bu krem ile uyuşma sağlanan burun yapısında, hyaluronik asit enjekte edilecek olan bölüm hekimimiz tarafından belirlenir.  Hyaluronik asit miktarı bunun yapısına göre ve kişinin yüz hatlarına göre belirlenmektedir. Bu belirlemeyi doktorunuz yapar.

Hyaluronik asit, yapılandırma kompleksi içeren dermal bir dolgudur.  Non- invaziv özelliği sayesinde burun dolgusu prosedürü, Hyaluronik asit ile burnun uygun noktalarından enjeksiyon yöntemi ile yapılmaktadır. Hyaluronik asit, yüksek molekül ağırlıklı su tutma özelliğine sahip yapısı sayesinde dokularda iyileşme sağlar. Çöküklükler giderilmesinde ve eğrilikler düzeltilmesinde oldukça etkilidir. Pürüzsüz bir görünüm elde etmek için kullanılan hyaluronik asit dolgu maddeleri burun şeklinin simetrik bir hale gelmesinde eşitliğinde ve şekil değişikliklerinde rahatlıkla kullanılır

 Burun dolgusu kalıcılığı ömür boyu mudur?

Burun dolgusu prosedüründe kullanılan hyaluronik asitin vücut içerisinde doğal olarak bulunan bir madde olmasından dolayı emilme özelliğine sahiptir. Bu bakımdan yapılan burun dolgusu prosedürleri ömür boyu kalıcı işlemler değildir. Kalıcılığı ortalama 6 ile 8 ay arasındadır. Kişiden kişiye değişmekle beraber bazı hastalarda kalıcılık süresi 1 yıl ya da biraz daha uzun sürebilmektedir. Bu tamamen kişinin hyaluronik asiti hangi sürede absorbe edebildiği ile ilgilidir.  Ayrıca burun hareketsiz bir organ olduğu için yapılan dolgu uygulamaları uzun sürebilmektedir.

 Burun dolgusu hakkında genel bilgiler

Burun dolgusu prosedürü işlemi, cerrahi bir müdahale olmadığı için son derece kısadır. Lokal anesteziye ya da genel anesteziye gerek kalmadan sadece anestezi kremi kullanılarak uygulanan bu işlemde iyileşme süresi aynı oranda az sürmektedir. Dolayısıyla burun dolgusu prosedürü kısa denilebilecek bir işlemdir burun yapısına uygun bir şekilde, hekimin belirlediği noktalardan verilen uygun dozdaki dolgu maddesi sayesinde burun ucu kalkık gösterilebilir. Burundaki kemerli yapı düz hale getirilebilir.

 Burun dolgusu sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar 

Burun dolgusu işlemi sonrasında 3 gün dinlenme ve uygulanan dolgu maddesinin uygun şekilde adapte olma süreci bulunmaktadır. Ancak istirahat gibi bir bekleme süresi bulunmamaktadır. Burun bölgesinde oluşabilecek kızarma ya da morarmalar buz kompresi ile kolaylıkla indirilebilir.

Bakmadan Geçme