Bu Neyin Öfkesi..!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Sami Er Başkanlığında 16.04.2024 tarihinde toplanmış ve toplantıda akıl almaz mali tablo açıklaması ile bir anda gündeme oturmuştuk.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Sami Er Başkanlığında 16.04.2024 tarihinde toplanmış ve toplantıda akıl almaz mali tablo açıklaması ile bir anda gündeme oturmuştuk.
Er, ilk meclisteki konuşmasında göreve geldiğimiz gün maaşlara denk gelmişti. Ve personel maaşlarını kredi çekerek ödedim demesi üzerine ‘ Meclis’ten onay almadan krediyi nasıl çektin’ sorusu akıllara geldi. 
Önceki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise , “ Bir defa meclis’ten onay alınmadan kredi çekemez. Diğer taraftan meclisteki mali tablo açıklandı. Bizim böyle bir borcumuz yoktur. Bu tamamen algıdır. Acemice yapılan bir mali tablodur. Biz belediyeyi 8,3 milyar borç ile devrettik. Akabinde şirketlerimiz görevlerini devrederken hepsinin kasasında artı para ile borç olmaksızın devretti. Megsaş  şirketimizin içerdeki mal varlığını açıklamadan sadece borç tablosu oluşturmak algıdır. Keza Meston’un AFAD’dan alacağını da katıp keşke öyle borçlu deselerdi. Bunların hepsi algıdır. “ ifadelerini kullandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesinin 8,3 milyar borcun, kendisinden önceki belediye başkanlarının çekmiş olduğu kredi borçlarınında olduğuna dikkat çekerek, “ Bu borcun 5 milyar doları kur dan kaynaklı borçtur. Bizim dönemimizde ekonomik kriz olmasına rağmen, büyük afetler geçirmemize rağmen belediyemizi borçsuz bir şekilde devretmişiz. 17 katrilyon gibi büyük bir borç batağındaymış gibi açıklanması büyük bir algıdır.” Dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er bilindiği üzere Meclis toplantısının ilk etabında, personel maaşlarını kredi çekerek aldıklarını, ikinci meclis toplantısında ise böyle bir şey demediğini açıklamıştı. 

Bu arada Selahattin Gürkan en kısa zaman içinde (Pazartesi) tv proğramında belediyenin tüm borçlarını belgeleri ile açıklayıcı bilgiler verecek..
 

Bakmadan Geçme