Bu Fiyatlara Kim Dur Diyecek..?

Türkiye genelinde son bir yılda yüzde 168 artan kiralar, deprem sonrası yeniden yükselişe geçti. Didim'de ev kiralarının ortalama 6 - 7 bin TL'den başladığı görüldü.

Türkiye genelinde son bir yılda yüzde 168 artan kiralar, deprem sonrası yeniden yükselişe geçti. Didim’de ev kiralarının ortalama 6 - 7 bin TL’den başladığı görüldü.

2+1 daireye 10 bin TL kira istemek yasal mı?

Depremlerin ardından kişiler yeni ev bulmak için çevre il ve ilçelere gitmeye başladı. Deprem sonrası artan göç nedeniyle birçok il ve ilçede olduğu gibi Didim’de de kiralık ev fiyatları yükselişe geçti.

Deprem bölgesinde evi yıkılan ya da hasar gören yurttaşın barınma krizi büyüyor. Depremin ardından yoğun göç alan Didim’de otellerin kapasitesinin dolmasıyla birlikte birçok depremzede kiralık evlere yöneldi.

Türkiye genelinde son bir yılda yüzde 168 artan kiralar, deprem sonrası yeniden yükselişe geçti.

Kiralık ev bulmak gün geçtikçe zorlaşırken, kiraların bu denli artmasına hem depremzedeler hem de Didim'de yaşayanlar tepki gösteriyor.

Didim Emlakçılar Derneği, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına kayıtlı yüzlerce emlakçı, gayrimenkul danışmanı bulunuyor. Bu kurumların yetkilileri konu hakkında ne gibi çözüm önerilerinde bulunacaklar? (Kemal Etleç) (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme