BTP liderinden iktidara, yetersiz teknik direktör benzetmesi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ekonomi üzerine değerlendirmeler yaptı.

[16:38, 01.08.2022] Said Yalcin: Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlar yapan BTP lideri önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 54 TL olarak açıklanan fındık fiyatına dikkat çekti.

Fındık müjdenizi yesinler !

“Geçen yıl 3,5 dolar olan fındık bu yıl 3 dolardan satılacak. Müjdenizi yesinler” diyen BTP lideri, “Her ne kadar Cumhurbaşkanı açıklamış gibi görünse de, fındığın fiyatını İtalyan Ferrero firması belirleyecek. Kendi toprağında mülteci olmak budur işte!” ifadelerini kulandı.

Üniversite öğrencileri bu kiralarla nerede kalacak?

Ekonomiye ilişkin, “Hayat pahalı değil, bizim paramız yok. Bize ait olan para başkalarının cebinde!” değerlendirmesi de yapan Hüseyin Baş, fahiş kira sorununa da üniversite öğrencileri üzerinden dikkat çekti. 
Baş, “Öğrenciler yavaştan üniversite okuyacakları şehirlere yollanmaya başlar. Peki bu kiralarla nerede kalacaklar?” sorusunu sordu.

Takımı oynatamayan teknik direktör!

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, videolu bir paylaşımında ise futbol üzerinden örnek vererek Türkiye’nin iyi yönetilemediğini belirtti.
Yüzölçümü ve nüfusu bakımından Türkiye’nin çok gerisinde olan ülkelerin her alanda Türkiye’nin çok çok önünde olduğunu ifade eden BTP lideri, “Bakın bu saydığınız ülkelerin ne yüzölçümleri bizimle kıyaslanabilir, ne tarım yüzölçümleri bizimle kıyaslanabilir, ne nüfus güçleri ve genç nüfusları bizimle kıyaslanabilir. Hepsinden daha elverişli durumdayız ama hepsinden kötü bir haldeyiz. Bu beceriksizlik, bu iş bilmezlik bu çok farklı bir şey. Yani adamın elinde bütün imkanlar var takımı oynatamıyor. Çok iyi futbolcular, saha zemin elverişli, hava şartları müthiş, taraftar stadı doldurmuş her şey elverişli, her şey mükemmel ama teknik direktör takımı oynatamıyor. Bu hocaya ne dersin? Bu takım kendi kendine kalsın o hocanın olmadığı şartlarda daha çok gol atar, takım daha iyi bir noktaya gelir” dedi.
[16:40, 01.08.2022] Filiz: 

Bakmadan Geçme